Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

09. 02. 2022. 15:02 >> 15:05

ĐUKANOVIĆ - BAKOJANIS

"Grčka da obezbijedi bržu integraciju Z. Balkana u EU"

Ubijeđen sam, da su jučerašnji i današnji razgovori dodatna inspiracija Grčkoj kao našem balkanskom susjedu da u krugovima Evropske unije (EU) pospješi aktivnosti koje će obezbijediti bržu integraciju svih naših zemalja u zajednicu savremene Evrope, rekao je predsjednik Milo Đukanović.

Đukanović, koji se danas sastao sa gradonačelniko Atine Kostasom Bakojanisom, ističe da je ubijeđen da je ova posjeta dodatan impuls daljem razvoju prijateljstva i međudržavne saradnje između Crne Gore i Grčke.

"Posebno mi je zadovoljstvo da sam u okviru posjete danas imao priliku i da posjetim sjedište grada Atine. Moja je želja da na taj način pokažem poštovanje prema istoriji, tradiciji, kulturi ovog grada i ove zemlje, a posebno mi je zadovoljstvo da sam imao priliku da upoznam i gradonačelnika, Bakojanisa za kojeg sam ubijeđen da vrlo uspiješno sublimira i tradiciju i sadašnjost i budućnost politike glavnog grada Grčke i Grčke u cjelini", rekao je Đukanović.

Đukanović je kazao i da se raduje posjeti gradonačelnika Crnoj Gori i prilici da nastavimo veoma zanimljiv politički dijalog.

"Uz to, vrlo sam obradovan da sam upoznao još jednog iskrenog prijatelja Crne Gore, kao predstavnike mlade generacije grčke politike. Obradovao sam se njegovim razmišljanjima o mogućnostima saradnje sa Glavnim gradom Crne Gore. Kao što maločas rekoh, Atina je inspiracija svim prijestonicama i svim zemljama širom planete, pa svakako, velika inspiracija i prijateljskoj Crnoj Gori i Podgorici kao njenom glavnom gradu. Tako da sam siguran da ćemo kroz saradnju naših glavnih gradova imati štošta novog da ponudimo građanima i Atine, i Podgorice, i Crne Gore i Grčke, kao konzumentima politike, a prije svega kao konzumentima uspješne politike na nivou gradova", dodao je Đukanović.

Bakojanis je kazao da su saglasili da oni problemi koji su vrlo kompleksni i komplikovani na svjetskom nivou prvenstveno moraju rješavati u bazi, odnosno na lokalnom nivou.

"Razgovarali smo i saglasili u tome da društva i zajednice koje naizgled izgledaju i geografski prilično udaljeni i sa različitim problemima, u suštini se suočavaju sa istim izazovima i problemima i na neki način moraju davati rješenja za njih, posebno u oblasti klimatskih promjena, digitalizaciji društva, socijalne solidarnosti i na koji način možemo najbolje da pomognemo našim građanima da rješavaju svoje svakodnevne probleme u XXI vijeku", kazao je Bakojanis.

Bakojanis je zahvalio Đukanoviću na pozivu da posjeti glavni grad Crne Gore.

"Imao sam priliku da prije dva mjeseca u Istanbulu da se susretem sa svojim kolegom, gradonačelnikom Podgorice. Mislim da će to biti izuzetna prilika da ojačamo saradnju prijateljstva između naša dva naroda, da obogatimo institucije koje nas objedinjuju i onda zajedno da nastavimo put prema jednoj boljoj evropskoj budućnosti", zaključio je Bakojanis.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније