Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ B.B. ]

27. 01. 2022. 18:38 >> 18:41
2

ČEKAJU NOVU VLAST

SPC ne želi da potpiše Temeljni ugovor sa aktuelnom Vladom?

Srpska pravoslavna crkva (SPC) ne želi da potpiše Temeljni ugovor sa aktuelnom Vladom Crne Gore, jer smatra da će ona pasti, kazao je patrijarh SPC Porfirije, piše Nova.rs.

Izvori Nove iz Patrijaršije naveli su da je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović Porfiriju na sastanku kazao da je spreman za potpisivanje Temeljnog ugovora i da on mora biti u potpunosti usklađen za interesima obje strane.

Porfirije je, kako se navodi, rekao da SPC ne želi da potpiše ugovor sa aktuelnom Vladom Crne Gore, jer smatra da će ona pasti, i da samim tim eventualno sklapanje Temeljnog ugovora bi moglo biti osporeno i ne bi imalo legitimitet.

Izvori iz Patrijaršije kazali su da je jedna od tema razgovora bila eventualna podrška SPC manjinskoj vladi, ali se sagovornici nijesu detaljno upuštali u tu temu.

Na upit Nove o čemu se razgovaralo na sastanku Abazovića i Porfirija, iz kabieta vicepremijera rekli su da ne mogu da odgovore, jer je, kako su kazali, riječ o privatnoj posjeti.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније