Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

26. 01. 2022. 17:31   >>  17:32 1

NOVAKOVIĆ-ĐUROVIĆ

Odluka Krivokapića da smijeni Marića nije iznenađenje

Odluka premijera Zdravka Krivokapića da smijeni državnog sekretara u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava Borisa Marića nije iznenađenje, u moru neosnovanih smjena i privatizacije vlade od strane Krivokapića i nekoliko ministara, ocijenila je politička direktorka Građanskog pokreta URA Ana Novaković-Đurović.


"Ono što jeste veoma zabrinjavajuće je što u svoje političke obračune Krivokapić sad uključuje pojedince sa integritetom, znanjem i spremnošću da pomognu državi i društvu da uspostavi vladavinu prava i reforme u pravosuđu i tužilaštvu", kazala je Novaković-Đurović.

Ne smijemo, kaže Novaković-Đurović, dozvoliti da ova samovolja kojoj svjedočimo posljednjih dana demotiviše profesionalce, ljude sa znanjem i kapacitetima da se uključuju u rad javne uprave.

"Boris Marić je, nakon smjene ministra Leposavića, za kratko vrijeme uspostavio red u funkcionisanju Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, a posebno posvećeno radio na Zakonu o porijeklu imovine, za koji je do juče Krivokapic govorio koliko je važan. Moramo se kao društvo oštro usprotiviti protjerivanju časnih i vrijednih ljudi iz javne uprave, zbog političkih razloga. Protiv toga smo se borili, i te matrice DPS-a koje je Krivokapić usavršio, moraju biti trajno poslate u prošlost", rekao je Novaković-Đurović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније