Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

26. 01. 2022. 13:50   >>  13:51 34

RAZGOVARALI SA JOKOVIĆEM

DF: Protesti u slučaju saradnje sa DPS-om

Samo u okviru parlamentarne većine može se tražiti održivo rješenje za političku krizu u Crnoj Gori, a ukoliko djelovi postojeće parlamentarne većine naprave bilo kakav dogovor sa DPS–om, DF će početi i predvoditi vaninstitucionalnu borbu organizujući proteste za zaštitu izborne volje građana od 30. avgusta, poručili su lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, nakon razgovora sa predsjednikom SNP-a Vladimirom Jokovićem.

Predsjednik NSD Andrija Mandić i predsjednik DNP Milan Knežević razgovarali su s predsjednikom SNP Vladimirom Jokovićem i još jednom mu ponovili njihove stavove da je neophodno poštovati i sačuvati izbornu volju građana iskazanu na izborima 30. avgusta, i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rešenje.

Lideri DF–a su, kako se navodi u saopštenju, obavijestili Vladimira Jokovića da je njima neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa DPS–om, i da vjeruju da će to biti i stav SNP–a.

"Mandić i Knežević su posebno apostrofirali njihov stav, da ukoliko dođe do iznevjeravanja izborne volje, i ako djelovi postojeće parlamentarne većine naprave bilo kakav dogovor sa DPS–om, DF će otpočeti i predvoditi vaninstitucionalnu borbu organizujući proteste za zaštitu zaštitu izborne volje građana od 30. avgusta. U tom slučaju neželjenog scenarija moraju se u što kraćem roku održati vanredni parlamentarni izbori na kojima bi volja građana Crne Gore bila najbolji i jedini arbitar za rješenje teške društveno političke krize", naglašavaju u saopštenju.

Čelnici DF–a su sa žaljenjem konstatovali da je aktuelna Vlada u svojoj spoljnjoj politici, na najvažnijim međunarodnim adresama bez ikakvog osnova, koristila svaku priliku za satanizovanje i pokušaj kompromitovanja Demokratskog fronta, iako se taj savez sve vrijeme trudio da društvene i političke probleme rješava u Crnoj Gori.

"Kroz ovakve razgovore s liderima postojeće parlamentarne većine, činimo to i u ovoj krizi", poručuju Mandić i Knežević.

Joković je još jednom ponovio da je nažalost narodna volja iznevjerena nepotpisivanjem Temeljnog ugovora sa SPC, i da po dubini nije došlo do demontaže DPS–a, što je, između ostalog, i dovelo do krize unutar same Vlade, zbog čega je postojeće stanje neodrživo.

Zato SNP i smatra da treba izabrati novu Vladu, jer postojeća ne odražava narodnu volju, pošto se u njoj nalaze i ljudi za koje niko nije glasao na izborima, a neki među njima čak nijesu ni izašli na izbore.
Joković je posebno naglasio da pojedini ministri koji pominju da su se žrtvovali za Crnu Goru, uopšte ne spominju dvoipodecenijsku žrtvu SNP–a, a da pritom nijesu ispoštavali nijedan dogovor sa ovom partijom.

Predsjednik SNP–a je ponovio i da je ova Vlada urušila samu sebe, i da joj ne treba veći protivnik od nje same, te da će SNP uraditi sve da dođe do izbora nove Vlade u okviru aktuelne parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda sa kojima je potpisao Memorandum.

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније