Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

26. 01. 2022. 11:43 >> 11:46
22

ADŽIĆ

"Ne smijemo biti zarobljenici straha od povratka DPS-a"

Potpredsjednik GP URA Filip Adžić kaže da ne smijemo biti zarobljenici straha od povratka DPS-a jer oni, kako poručuje, ne mogu i neće ni po koju cijenu biti dio vlade u kojoj participira URA.

“Evropska vlada biće lišena onih koji su na bilo koji način povezani sa neslavnim dešavanjima devedesetih i poharom naše države, ali i onih koji propagiraju radikalne ideje i stavove i dijele antievropske i ansticivilizacijekse vrijednosti”, naveo je Adžić u izjavi za medije.

Građanski pokret URA je, kako kaže, grupa ljudi sa vizijom i jasno postavljenim prioritetima stvaranja građanske, evropske i ekološke Crne Gore.

“Da bi došli do toga morali smo smijeniti one koje smatramo glavnim uzročnikom današnjih podjela, nestabilnosti, lošeg životnog standarda, izraženog kriminaliteta i mnogih drugih problema sa kojima se susrijećemo. 
30. avgusta 2020.godine to smo ostvarili i jednom za vazda prekinuli politiku jednoumlja, privatizacije države, bratske i kumovske ekonomije”, naveo je Adžić. 

On navodi i da su pred nama brojni izazovi, ali ključni na listi prioriteta su ulazak u EU, još jača borba protiv organizovanog kriminala i korupcije kao i finansijska i ekonomska stabilnost države i građana.

“Jedini način da u tome uspijemo je da dođemo do magičnog broja 49 iako je naša optimistična ideja dosezala 81, koji bi odblokirao naše institucije, prije svih sudstvo i tužilaštvo, što bi bio ključni korak ka zatvaranju spornih poglavlja i približavanju datuma učlanjenja Crne Gore u Evropsku uniju, ali i dobijanje mehanizama za potpunu borbu protiv kriminala i korupcije. Takođe to bi omogućilo stabilnost zemlje i konačno pokretanje jakog investicionog ciklusa koji je blokiran zbog političke nestabilnosti koja traje praktično od formiranja Vlade, a samom tim i utemeljenu garanciju da će se program Evropa sad sprovoditi u punom kapacitetu”, zaključio je Adžić.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније