Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

26. 01. 2022. 09:39   >>  11:33 13

VUČINIĆ

Ako ne bude dogovora tehnička vlada do izbora

Predsjednik Radničke partije i poslanik Maksim Vučinić ponovio je da je za DF vlada sa DPS-om nedopustiva. Kaže da, ako ne bude dogovora unutar vladajuće većine, vanredni izbori su jedino fer rješenje.  Poručuje i da bi izborima trebalo da prethodi tehnička vlada, koja bi sprovela izborni proces.

“Aktuelna politička dešavanja posljedica su nepoštovanja osnovnih principa parlamentarne demokratije gdje vladajuća većina nije proporcionalno zastupljena u izvršnoj vlasti i to je očekivano da se desi da ova Vlada nema puni kapacitet i da ne može da ostvari zacrtane planove”, kazao je Vučinić u emisiji "Link", Radija CG.

Svaka vlada koja nije plod izborne volje građana za DF, kako kaže, ne dolazi u obzir i znači prekrajanje izborne volje građana.

“Mi smo za dogovor u okviru postojeće parlamentarne većine, ta se većina može povećati sa predstavnicima manjina i da se napravi vlada koja će imati pun kapacitet i omogućnost da sprovodi politiku koja je izabrana od strane naroda”, kazao je Vučinić.

On je ponovio da za DF vlada sa DPS-om nedopustiva.

"Ako ne bude dogovora izbori su jedino fer rješenje, jer ne smijemo dozvoliti da se prekraja izborna volja građana", kazao je Vučinić. 

Kaže da bi izborima trebalo da prethodi tehnička vlada, koja bi sprovela izborni proces.

"Mislim da je to nešto što dugujemo našim biračima, jer smo obećali reformu izbornog zakonodavstva, čiste biračke spiskove i Zakon o prebivalištu. To  je nešto što su postulati za buduće fer i slobodne izbore", navodi lider Radničke partije. 

 

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније