Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ R.B. ]

25. 01. 2022. 11:39 >> 11:41

VUJOVIĆ (SDP)

"Političari koji podržavaju proteste odgovorni za njihov sadržaj"

Politički predstavnici i funkcioneri, koji podržavaju i učestvuju na protestima, imaju najveću odgovornost za sadržaj i iskazane poruke na tim okupljanjima, poručeno je iz Socialdemokratske partije (SDP).

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović kazao je da protesti dobijaju drugu konataciju kada se žele pretvoriti u poziv na anarhiju i podrivanje ustavnog poretka, uz plasiranje fašističkih poruka i kreiranje ambijenta progona ljudi.

“Ostrašćeni premijer i njegovi eksperti, zajedno sa njihovim klerikalnim nalogodavcima, moraju znati da bezakonje i progon koji trenutno čine, u pokušaju da zadrže uzurpiranu vlast, podliježe i krivično-pravnoj odgovornosti”, rekao je Vujović.

On je kazao da vjeruje da su građani, nezavisno od političkog opredjeljenja, postali svjesni da su, kako je rekao, eksperti-uzurpatori spremni na sve zbog fotelja.

Prema riječima Vujovića, važno je da im se skrene pažnja da neće moći pobjeći od odgovornosti ukoliko, kako je ocijenio, nastave sa pokušajima izazivanja haosa u zemlji.

“Angažman raznih smutljivaca sa strane, koji su dovedeni da mute vodu i huškaju građane jedne na druge, posebna je tema koja će eksperte-uzurpatore staviti u još težu poziciju svođenja računa, kada napuste privatizovane funkcije”, naveo je Vujović.

On je poručio da bi svi, koji ovih dana ostrašćeno vode hajku i ohrabruju ogoljeni primitivizam i fašizam, trebalo da znaju da ih to vodi u opasni ekstremizam, čime sebe, kako je rekao Vujović, svrstavaju u red crnogorskih Šešelja.

“Najveću odgovornost za sadržaj protesta i iskazane poruke na njima imaju politički predstavnici i funkcioneri koji ih podržavaju i učestvuju na njima”, rekao je Vujović.

On je kazao da su jasne poruke međunarodne zajednice, da se otvorena pitanja rješavaju u institucijama a ne na ulici, upućene upravo tim subjektima.

“Protesti, kao demokratski iskaz, su jedna stvar ali dobijaju potpuno drugu konotaciju kada se žele pretvoriti u poziv na anarhiju i podrivanje ustavnog poretka, uz plasiranje fašističkih poruka i kreiranje ambijenta progona ljudi”, rekao je Vujović.

On je poručio da su “maske ekspertima-kleronacionalistima” konačno pale.

“Oni će od 4. februara biti dio ružne poltičke prošlosti, a na svim legitimnim političkim subjektima je da u institucijama, na ustavan, demokratski i parlamentaran način rješavaju političke sporove”, rekao je Vujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније