Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

23. 01. 2022. 20:44 >> 20:45

KUP AFRIČKIH NACIJA

Burkina Faso bolja od Gabona, plasirali se u četvrtfinale

Fudbaleri Burkine Faso plasirali su se u četvrtinale Kupa afričkih nacija pobjedom nad Gabonom posle boljeg izvođenja penala 7:6 (1:1). Jedan od tragičara meča u Limbeu je i vezista beogradske Crvene zvezde Gelor Kanga, koji nije realizovao jedanaesterac u četvrtoj seriji.

Pored Kange, neprecizni za Gabonce bili su i Engakutu u osmoj i Palun u devetoj seriji.

Kod Burkine, Simpore u četvrtoj i Tapsoba u osmoj propuštali su šansu da tresu mrežu, ali to na kraju nije koštalo njihov tim. Odlučujući penal dao je Oedraogo.

I do penal serije viđen je izuzetno uzbudljiv okršaj. Bertran Traore je promašio penal u 18. minutu, ali se u 28. iskupio i doveo Burkinu Faso do prednosti.

U 67.minutu Gabon je ostao sa desetoricom zbog drugog žutog kartona Obise i tad se činilo da je pobednik riješen. Ipak, u sudijskoj nadoknadi autogol je postigao Guira i odveo meč u produžetke.

Tamo su mreže mirovale, pa se pristupilo penal seriji iz koje je Burkina Faso izašla kao pobjednik.

U borbi za polufinale čeka boljeg iz okršaja Nigerija - Tunis.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније