Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

22. 01. 2022. 19:23   >>  19:24 4

RADOVANIĆ

Spajić vodio vladu kao privatnu kompaniju

Funkcioner Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić rekao je da kako nije lijepo kad profesora i premijera Zdravka Krivokapića uhvate u laži, te da je 4. februara kraj. Kako je poručio, nakon što je uhvaćen u laži, premijer je izgubio svaki kredibilitet da polemiše sa Građanskim pokretom URA kojeg je u septembru prošle godine tajnom akcijom pokušao da isključi iz vlasti, nudeći manjinskim partijama pozicije GP URA.

"Upravo to je večeras potvrdio i predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, iako to premijer Krivokapić i ministar Spajić pokušavaju prikriti. To je 'partnerski odnos' koji su gospoda Krivokapić i Spajić imali sa predsjednikom Abazovićem i GP URA, zbog kojih su i došli na pozicije izvršne vlasti" saopštio je Radovanić.

On je to rekao u odgovoru na navode premijera Zdravka Krivokapića i ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

"Za razliku od vas URA uvijek otvoreno i sa jasnim stavom gradi partnerske odnose na fer i korektan način, držeći se date riječi. Ministre Spajiću, ko ste Vi da bilo koga zovete u Vladu, jer su takav posao mogli da obavljaju sami lideri tri koalicije? Vaš način da vodite Vladu kao privatnu kompaniju ne poznaje politički sistem. Rušite osnovne postulate demokratije", podvukao je Radovanić. 

Potvrdilo se, kako kaže, i da Krivokapić i Spajić, nakon najave osnivanja političke partije, u kontinuitetu zloupotrebljavaju resurse Vlade kako bi izgradili što bolju poziciju, kadrirajući u javnoj upravi buduće funkcionere svoje partije.

"Možemo zaključiti da se interpretacija termina 'izborna volja' u slučaju Krivokapića odnosi isključivo na čuvanje njegove fotelje i fotelja njemu bliskih ministara. Nije lijepo ni etički da jednog univerzitetskog profesora, koji obavlja funkciju premijera, hvataju u laži pred cjelokupnom crnogorskom javnošću. A još manje je lijepo što Spajić to pokušava nevješto da izokrene. Nije spin GP URA nego su to saopštile druge partije, to jest one sa kojima ste razgovarali o izbacivanju GP URA iz vlasti. Sve u svemu, 4. februara je kraj. Više nije važno što pričate", zaključio je Radovanić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније