Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

22. 01. 2022. 18:56   >>  19:04 8

PODRŠKA PROTESTIMA

Demokrate će biti uz građane u odbrani izborne volje

Poslanici i funkcioneri Demokratske Crne Gore podržavaju proteste slobodnih građana koji se, kako su rekli iz te stranke, suprotstavljaju krađi izborne volje od 30.avgusta pretprošle godine. Kako su rekli, Demokrate će ličnim prisustvom, kao i prethodnih dana, podržati proteste i stati uz građane koji ne pristaju da se u djelo sprovede "dogovorena izdaja i prevara".

"Kojom se na vlast namjerava vratiti ona politika koja je u prethodnih 30 godina stvorila sustem straha, nepravde, mafije i terora", piše u saopštenju. 

Kako tvrde, glavna pravila svih iskrenih, mirnih, dostojanstvenih protesta kojih su se pridržavali svih prethodnih godina su "uvijek se i na svakom koraku ponašati mirno, kulturno, civilizovano, demokratski i građanski". 

"Svakog provokatora ili ubačenog elementa koji ima zadatak da vrijeđa, napada, provocira, širi nacionalnu ili vjersku mržnju odmah detektovati i prijaviti. Odnijeti se sa uvažavanjem prema svima, uključujući i javne funkcionere čiji eventualni dolazak predstavlja planiranu provokaciju. Poštovati epidemiološke mjere nošenjem maski i držanjem distance", navodi se u saopštenju. 

Ovo su, kako navode, zlatna pravila.

"Jer nervoza raste kod mnogih političkih, kriminalnih i bezbjednosnih struktura zbog mirnog i dostojanstvenog odgovora građana s kojim ne umiju da se nose. Demokrate će i ovog puta biti uz građane i za građane, u misiji odbrane izborne volje i sprečavanja velike prevare u pokušaju. Građani Crne Gore imaju više nego dovoljno snage, mudrosti i odlučnosti da i ovome stanu na kraj", ocjenjuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније