Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V./M.M.

21. 01. 2022. 06:37   >>  06:44 18

KRIVOKAPIĆ

Rok za restituciju nije stvar Temeljnog ugovora

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić u pismu patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju kazao je da nije primjereno da se u Temeljnom ugovoru odredi rok u kome bi Vlada bila dužna da pripremi zakon koji bi riješio pitanje restitucije crkvene imovine. Pismo premijera patrijarhu SPC objavljeno je juče na sajtu Vlade Crne Gore.

"U članu 12. predloženo je terminološko unapređenje kojim se ni na koji način ne dovodi u pitanje restitucija crkvene imovine. Na predloženi način, ta materija se dovodi u sistemsku vezu sa zakonom koji tek treba da se pripremi i donese a koji će se odnositi i na ostale subjekte u Crnoj Gori prema kojima je potrebno izvršiti restituciju. Takođe, određivanje roka u kome bi Vlada bila dužna da pripremi takav zakon nije primjereno ovom dokumentu niti je to sadržina ugovora koji su potpisani sa drugim vjerskim zajednicama", navodi se u premijerovom pismu.

Kako su ranije najavili iz Vlade, Krivokapić je odgovorio na pismo patrijarhu, i pritom istakao da ne postoje suštinska mimoilaženja u pogledu sadržine Temlejnog ugovora između Vlade i SPC, te da su najznačajniji djelovi dokumenta u potpunosti usaglašeni.

 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније