Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

20. 01. 2022. 19:26   >>  19:30 8

LP

"Neće proći pokušaji Krivokapića da destabilizuje državu"

Liberalna partija pozvala je premijera Zdravka Krivokapića da povuče zahtjev koji je uputio Skupštini i prekine sa unižavanjem institucija Crne Gore, a posebno Vlade Crne Gore, navode iz te partije.

"Gospodine Krivokapiću povucite zahtjev koji ste uputili Skupštini i prekinite sa unižavanjem institucija Crne Gore a posebno Vlade Crne Gore. Ne budite više onaj kojeg se narod stidi nego barem kao čovjek od integriteta i vjernik budite dostojanstveni i postupite smjerno i pribrano. Gospodine Krivokapiću ako nijeste znali, a sumnjam da ste baš toliko neznaveni, mada ni to nije nemoguće, prema Ustavu Crne Gore Skupština se ne može raspustiti ako je pokrenut postupak glasanja o nepovjerenju Vladi. Možda nijeste obaviješteni ali juče je pokrenuta inicijativa za razrješenje Vas i Vaše vlade pa prema tome kako bi to rekao Njegoš u Gorskom vijencu "Što se mrči kada kovat nećeš!”, navodi se u saopštenju.

Ističu da neće proći Krivokapićevi pokušaji da izazove haos u državi i da je destabilizuje glumeći "neuspjelog premijera koji pokušava da kao svaki autorkarata koji odlazi napravi haos kako bi barem za koji dan usporio svoj konačni krah".

"Koliko ste važan kao premijer najbolj govori sama činjenica da ste sazvali elektronsku sjednicu i u njenom krnjem sastavu zatvoreni iza svojih zidova donijeli neustavnu odluku da tražite skraćenje mandata poslanicima i raspuštanje Skupštine Crne Gore. Sada se već ponašate poput vaših uzora autokrata koji su na kraju svojih autoritarnih režima bili spremni na sve samo da sebi produže politički život, ovđe bi i Slobodan Milošević stao. Ništa nijeste od njega naučili", poručuju u saopštenju.

Nema više sumnje, kako kažu, da će biti zapamćen kao najgori ne samo premijer u istoriji ove velike i moćne nacije nego i kao njeno najveće, kako poručuje, zastiđe.

"Vjerujte da u holu zgrade Vlada Crne Gore vaša slika neće stajati pored niza fotografija onih koji su prije vas časno i dostojanstveno vodili sve prethodne vlade decenijama unazad", zaključuju iz LP.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније