Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R. [ rtcg.me ]

20. 01. 2022. 19:38   >>  20:09 9

MILATOVIĆ ZA TVCG

"Logično da premijer formira partiju"

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, gostujući u Dnevniku 2, kazao je da su izbori, koji bi se mogli organizovati u maju sa Lokalnim izborima, jedina fer opcija u ovom trenutku.

Milatović je kazao da očekuje da ovaj predlog prođe u Skupštini.

"Mislimo da je u kontekstu ovih posljednjih dešavanja, prije svega, jednog zaista neočekivanog i iznenađujučeg poteza za sve nas, potpredsjednika Vlade i njegove partije da se glasa o nepovjerenju Vladi, da je jedino fer rješenje u ovoj situaciji izbori koji bi se mogli organizovati sa Lokalnim izborima u maju", ocijenio je Milatović.

Milatović je siguran da je ovo nešto što će svi podržati.

"To je jedina fer opcija u ovom trenutku u kotekstu svih dešavanja", dodao je Milatović.

Jedini rušitelj Vlade je, kaže Milatović, GP URA potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

"Na taj način ruši sve izvanredne rezultate, koja je ta Vlada zajedno sa njim uradila u prethodnih nekoliko mjeseci. On je na taj način pokrenuo rušenje 'Evropa sad' i mnogih drugih izvanrednih stvari koja je ova Vlada uradila na na benefit građana", smatra Milatović, dodavši da je saopštenje GP URA pisao neko ko ne zna kako Vlada funckioniše.

Milatović smatra da bi formiranje nove političke partije na čijem čelu bi bio Zdravko Krivokapić bila jedna logična stvar u skladu sa određenim dešavanjima. 

"To je svakako pitanje, prije svega za premijera. Ukoliko se odluči na takvu opciju i ukoliko pozove mene da budem dio te priče, mislim da ću se odazvati. Na taj način bih opet pomogao premijeru da sačuva kontinuitet tekovina velike istorijske pobjede od 30. avgusta i da se na taj način sačuva jedna istorijska pobjeda građana Crne Gore koji su u tom trenutku rekli ne kriminalu i korupciji, da boljem životu i ekonomskom povećanju životnog standarda. To su stvari zbog kojih sam se vratio u ovu zemlju, na kojima sam jako puno radio prethodnih godinu i zaista postoji u meni jedna velika gorčina i žal za ovim potezom koji je pokrenuo potpredsjednik Vlade prije dva dana", zaključio je Milatović.

Podsjetimo Vlada Crne Gore podnijela je zahtjev za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore. Predlažu da sjednica Skupštine sa tom tačkom dnevnog bude održana 4. februara.

Na drugoj strani poslanici koalicije "Crno na bijelo" i opozicije zatražili od predsjednika Skupštine Alekse Bečića da za 4. februar zakaže vanrednu sjednicu na kojoj bi se glasalo o nepovjerenju Vladi.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније