Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Milosava Mandić, Radio CG

20. 01. 2022. 14:09   >>  14:38 2

ŠOĆ SMATRA

Prvo o razrješenju Abazovića, potom o nepovjerenju Vladi

Logičnje bi bilo prvo da s odluči o tome da li Vlada prvo uživa povjerenje, pa tek onda o njenim prijedlozima, međutim pravila, kada se radi o vanrednom zasijedanju su takva da se mora poštovati prvenstvo onome ko je prvi podnio zahtjev, kaže za Radio Crne Gore advokat i bivši ministar pravde Dragan Šoć.

“U konkretnom slučaju Vlada je podnijela prijedlog da se razriješi potpredsjednik Abazović i na njegovo mjesto izabere ministar Milojko Spajić, i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić ne može tu ništa da promijeni osim da zakaže sjednicu u terminu koji je predložen i on će to morati da uradi. Poslanici koji su predložili izglasavanje nepovjerenja Vladi su zakasnili jedan dan, tako da politička logika očigledno se nije poklopila sa pravnom pa će se u ovom slučaju pravno posmatrano prvo odlučivati o prijedlogu za razrješenje Abazovića, pa tek sjutra dan o pitanju povjerenja Vladi”, istakao je Šoć.  

Podsjetimo, premijer Zdravko Krivokapić je podnio inicijativu za smjenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, a za novog potpredsjednika predložio je aktuelnog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Krivokapić je objavio i zahtjev u kojem Vlada od predsjednika Skupštine Alekse Bečića traži da za 3. februar zakaže vanrednu sjednicu Parlamenta.

U zahtjevu se kao jedine dvije tačke dnevnog reda predlažu razrješenje Abazovića izbor Spajića za novog potpredsjednika.

Prema poslovniku sjednica po zahtjevu koalicije ”Crno na bijelo” o glasanju nepovjerenja Vladi, može biti zakazana u vremenu ne kraćem od 15 dana od podnošenja inicijative. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније