Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

20. 01. 2022. 13:53   >>  14:26 9

SUSRET SA SPAJIĆEM

MFSS: Eskobar poručio da SAD podržava aktuelnu Vladu

Specijalni američki izaslanik Gabrijel Eskobar je poručio da SAD podržava aktuelnu Vladu Crne Gore, sve dok bude posvećena evroatlantskom putu i beskompromisnoj borbi protiv kriminala i korupcije i ekonomskom boljitku građana, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija i socijalnog staranja. Ministar Milojko Spajić se sastao sa Eskobarom tokom posjete SAD.

"Svaka vlada koja je na tom putu ima podršku SAD“, poručio je Eskobar koji je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan.

Naglasio je da SAD poštuju demokratsku volju građana Crne Gore i da se neće miješati u unutrašnje političke procese u Crnoj Gori.

Kako ističu u saopštenju, SAD su pohvalile ekonomske rezultate Vlade CG u 2021. uključujući najveći ekonomski rast u Evropi, kao i reformski iskorak napravljen kroz programe "Evropa Sad!", “Montenegro Works”, rješavanju gorućih naslijeđenih problema, kao što su hedžing aranžman kredita kineske Eksim banke.

Mininstar Spajić koji je u poslovnoj posjeti SAD zahvalio je na podršci i informisao Eskobara o narednim reformskim koracima Vlade Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније