Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 01. 2022. 16:51   >>  16:52 4

REAKCIJA ADŽIĆA

"Bečić odustaje od učlanjenja Crne Gore u EU"

Nakon odlučnog i hrabrog poteza URE i koalicije "Crno na bijelo" da odblokira institucije i ubrza proces evropskih integracija, apsurdno je da Aleksa Bečić nakon najznačajnijeg posla koji je obavljao, a to je petnaestomjesečno renovoranje zgrade Skupštine, proziva URU i Dritana Abazovića u kontekstu borbe protiv kriminala, ako imamo u vidu da je EK jedino pozdravila rezultate potpredsjednika Vlade u borbi protiv mafije, istakao je potpredsjednik URE Filip Adžić odgovarajući na navode predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

Adžić naglašava da je začuđujući politički zaokret Demokrata i Alekse Bečića, jer ne samo da više ništa ne žele da urade za učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju, već naprotiv, sve rade da do toga ne dođe.

"Prije 30. avgusta 2020. godine glavni cilj Građanskog pokreta URA je bio smjena tridesetogodišnjeg režima. Nakon ispunjenog zadatka i smjene DPS-a, naš glavni cilj je učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju. Želimo formirati Vladu u kojoj neće biti kompromitovanih kadrova, ali ni ljudi zaraženih virusom devedesetih", naveo je Adžić.

"Iskreno se nadam da će Aleksa Bečić prvi put donijeti hrabru i požrtvovanu odluku u kojoj će partijske interese podrediti državnom, i osnažiti napore Crne Gore da u najkraćem roku uđe u EU. U suprotnom, DPS bi bio loš izgovor za klizanje u desnicu i radikalizam, jer DPS sigurno neće biti dio nove Vlade. Ne bi valjalo zbog fotelja odustati od evropskog puta Crne Gore", zaključio je Adžić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније