Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ (MINA) ]

18. 01. 2022. 22:15   >>  22:26 2

MINISTARSTVO

Neće preispitivati odluku o imenovanju Marojevića

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta neće preispitati odluku o imenovanju paroha nikšićkog i šefa izdavačke službe Eparhije budimljansko-nikšićke Nikole Marojevića za člana Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore (UCG), kazao je državni sekretar tog resora, Damjan Ćulafić. On je u emisiji “Reflektor” na Televiziji Vijesti, kazao da Marojeviću to što dolazi iz crkvenih krugova uopšte nije pomoglo da bude izabran za člana Upravnog odbora UCG i da mu to "samo odmaže".

Ćulafić je kazao da mantija koju taj čovjek nosi nije bila referenca da bude predložen.

Kako prenosi portal "Vijesti", Marojević je bio pozvan da gostuje u 'Reflektoru' ali je urednici emisije objasnio da mu je za to bio neophodan blagoslov Crkve, za koju tvrdi da sa njegovim imenovanjem nema ništa.

Izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje, Daliborka Uljarević, kazala je da je ključno u svemu što Marojević nije imao blagoslov Crkve da dođe u emisiju i razgovara.

“On je primarno vezan za Crkvu, a ne za Vladu Crne Gore”, rekla je Uljarević.

Predsjednica Upravnog odbora UCG Rajka Glušica je kazala da Upravni odbor UCG ne može uložiti žalbu na odluku Vlade o imenovanju Marojevića za njihovog člana.

Glušica je navela da je sjednica Upravnog odbora zakazana za 27. januar.

Na pitanje gdje vidi najveći doprinos Marojevića, ako bude imenovan za člana Upravnog odbora, ona je kazala da ne vidi specijalno nijednu oblast gdje može da doprinese, osim da razmišlja o dobrobiti Univerziteta u interesima države.

“Njegovo obrazovanje ga ne opredjeljuje za neku od oblasti o kojima odlučuje Upravni odbor”, rekla je Glušica.

Redovna profesorica Prirodno-matematičkog fakulteta, Mara Šćepanović, kazala je da se sada može postaviti pitanje da li je izbor budućeg člana Upravnog odbora legitiman.

"Ako je legitiman mi ovdje nemamo šta da pričamo. Ako je neligitiman postoje načini na koje možete vidjeti da li je procedura zakonita", rekla je Šćepanović. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније