Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

17. 01. 2022. 15:09 >> 15:11
7

DANILOVIĆ

"Predlog Abazovića može podržati samo DPS"

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je da bi predlog o manjinskoj Vladi vicepremijera Dritana Abazovića mogao podržati damo DPS jer je njima, kako je rekao, samo važno da rasture vladajuću većinu kada se većina već nudi za rasturanje.

“Manjinska vlada? Konačno je URA predstavila koncept o kojemu se govori nedjeljama i mjesecima! Dakle, "hoćemo manjinsku vladu, da je podrži može svako, ali da uđe nijesam siguran"! Moram priznati da je koncept toliko neobičan da za sličan nijesam čuo. Kaže se da je rješenje "autentično"? Vjerujem im - autentičnije biti ne može”, navodi se u saopštenju Ujedinjene Crne Gore. 

Kako je kazao Danilović, URA je to jednoglasno podržala na Glavnom odboru a da nijesu znali u tom trenutku "ko može unutra", "ko mora vani", ne znaju ko bi bio premijer, ni koliku podršku imaju.

“Da sam juče umro otišao bih na onaj svijet neznaveniji za ovu genijalnost!Pa, dobro, drage naše kolege ipak je jedno jasno: vi ste za manjinsku vladu koju ćete činiti vi, a ostali da vas podrže jer ste dobri momci?”, kazao je on.

Ukazije na činjenicu da je URA za to da bez izbora preuzme makar jedno 60% izvršne vlasti.

”Čini mi se da bi to mogao podržati DPS jer je njima samo važno da rasture vladajuću većinu kada se većina već nudi za rasturanje. Srdačni DPS neće tražiti da dobije ministarska mjesta jer je njima, dakako, važno samo da se sačuva "svijetli obraz" države  i evropski, kokainski, put”, navodi se u saopštenju.

On je naveo da se sad čeka stav SNP sa kojim se, po Abazovićevim riječima, najviše komuniciralo oko manjinske Vlade.On je upozorio da u u članu 2 Ustava Crne Gore piše: 

"Ne može se uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, u skladu sa Zakonom." 

“Ako se, dakle, krene u realizaciju ovog autentičnog galimatijasa, o kojemu niko ne zna ništa, ali su u neviđeno i jednoglasno za njega, Vlada je dužna da zaštiti Ustav. Ako neće Vlada onda moraju građani”, kazao je Danilović. 

On smatra da je ključna poruka sa današnje dugo očekivane konferencije "Crno na bijelo" je da u novoj Vladi ima mjesta i za neke ministre iz postojo.

“ Dakle, ministri u narednih par dana, treba da povedu računa o tome kako i za šta glasaju? U svakom slučaju, došli smo do toga da se pita DPS i to bez izbora - da Đukanović odluči ko je najbolji za premijera? Srećna nam pobjeda i "autentična" manjinska vlada drage kolege "fikseri" i "prefikseri"!”, kazao je Danilović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније