Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

15. 01. 2022. 10:48   >>  11:12

ALIJANSA ŽENA DPS-A

"Hajka na žene mora prestati"

Alijansa žena DPS saopštila je da će u svojim kapacitetima, pružiti neophodnu pravnu podršku građankama i aktivistkinjama koje su izložene mizoginim napadima, kako bi, poručuju, propagatori nasilja odgovarali u skladu sa zakonom.

"Hajke na žene koje iznose stavove suprotne novom klerofašističkom narativu u Crnoj Gori moraju prestati. Evidentno je da se autori primitivnih poruka upućenih ženama, između ostalih i mladim političarkama Demokratske partije socijalista, osjećaju ohrabreno da na ovaj nečastan način ugroze našu borbu za građansku i evropsku Crnu Goru", poručuju iz Alijanse žena DPS-a.

Kao Alijansa žena, kako navode, dijele uvjerenje da većina građana i građanki u Crnoj Gori ne pronalazi sebe u ambijentu u kom se aktivno sprovodi "projekat klerofašizacije društva, a ugnjetavanje manjina u javnoj sferi se prećutno odobrava".

"Podsjećamo autore takvih poruka, kao i one koji ih ćutanjem i nečinjenjem podržavaju, da je Crna Gora demokratska i sekularna država sa Ustavom i zakonima koji je definišu kao takvu. Kao društvo koje svoju budućnost zamišlja u ujedinjenoj Evropi, nećemo dozvoliti politiku koja se sprovodi pod plaštom religije, kao ni diskriminaciju žena i drugih manjina", kažu u Alijansi žena DPS.

Poručuju da će nastaviti da se bore za evropske vrijednosti, jer je to, kako dodaju, osnov za dalju demokratizaciju našeg društva.

"Alijansa žena poziva sve građane i društveno-političke aktere u Crnoj Gori koji dijele našu viziju da nam se pridruže u otporu prema javno iskazanoj i opasnoj mržnji. Pozivamo i međunarodnu zajednicu, da posebno obrati pažnju na ugrožavanje sekularnog karaktera države od strane trenutne vlasti, te pokušaj normalizacije mizoginije i kulture nasilja na nivou institucija. Promocija zapadnih vrijednosti, na svim nivoima društveno-političkog života, od suštinskog je značaja da Crnu Goru sigurno vodimo ka Zapadu i putu napretka", zaključuje se u saopštenju Alijanse žena DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније