Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

10. 01. 2022. 14:42   >>  14:44

IBRAHIMOVIĆ TIMONIJEU

Francuska da pomogne u prevazilaženju zastoja u EU integracijama

Bošnjačka stranka (BS), kao autentični i legitimni predstavnik bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, u kontinuitetu predstavlja nezamjenjiv konstruktivan faktor na političkoj sceni u državi, kazao je lider te partije Ervin Ibrahimović.

On je, u pismu francuskom ambasadoru u Podgorici Kristijanu Timonijeu, naveo da je uvjeren da će Francuska pomoći razvoju demokratskih procesa u Crnoj Gori i prevazilaženju sadašnjeg zastoja države u procesu evropskih integracija.

Ibrahimović je, kako je saopšteno iz BS-a, Timonijeu čestitao preuzimanje šestomjesečnog predsjedavanja Francuske Evropskom unijom (EU).

On je rekao da su Bošnjaci u Crnoj Gori skoro plebiscitarno dali bezrezervnu podršku obnovi nezavisnosti države 2006. godine.

Bošnjaci su, kako je kazao Ibrahimović, stoprocentno podržali prioritetnu spoljno političku orjentaciju države u pravcu evropskih i euroatlantskih integracija.

“BS, kao autentični i legitimni predstavnik bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, u kontinuitetu predstavlja nezamjenjiv konstruktivan faktor na političkoj sceni u državi”, navodi se u pismu.

Ibrahimović je poručio da će bezrezervno nastaviti da doprinose promociji i zaštiti sveukupnih ljudskih prava i razvoju multietničkih i multikulturalnih odnosa i građanskog društva na lokalnom i državnom nivou, u skladu sa evropskim vrijednostima, normama i standardima.

"S obzirom na to da su lokalne zajednice na sjeveru, gdje manje brojni narodi u najvećoj mjeri egzistiraju, ujedno i najnerazvijeniji djelovi države, očekujemo vašu podršku na implementaciji odredbi rezolucije Evropskog parlamenta o minimalnim standardima za manjine u EU i poboljšanju statusa manjinskih zajednica u aktuelnoj, vrlo kompleksnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori", navodi se u pismu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније