Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ B.B. ]

28. 12. 2021. 15:50   >>  15:55 3

DPS PRIJESTONICE

Pozvali na razgovor o formiranju vlasti na Cetinju

Cetinjski odbor (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) pozvao je političke subjekte, sa kojima, kako navode, dijele vrijednosti i ciljeve, na razgovor o formiranju vlasti u tom gradu.

Na sjednici Opštinskog odbora te partije zaključeno je da DPS, Socijaldemokratska partija (SDP), Stara garda LSCG i koalicija Socijaldemokrate – Liberalna partija (SD-LP) nemaju važnijeg zadatka od odbrane dostojanstva crnogorskog imena i slobode crnogorske države.

"Budući da je DPS dobio najveći procenat podrške građana Cetinja, kao odgovoran politički subjekat dužni smo pozvati za razgovor o formiranju vlasti u Prijestonici, sa političkim subjektima koji baštine iste vrijednosti, i dijele iste ciljeve", rekli su iz OO DPS-a.

Te vrijednosti, kako su precizirali iz DPS-a, temelje se na evroatlantskim integracijama, građanskoj i multietničkoj državi i antifašističkim idejama.

"Svjedoci smo da su u posljednjih 15 mjeseci od formiranja Vlade, sve te vrijednosti dovedene u pitanje, kao i sam opstanak države", rekli su iz odbora DPS-a.

Kako su istakli, svi politički subjekti koji su dobili ogroman broj suverenističkih glasova na Cetinju moraju pokazati dovoljan stepen odgovornosti.

"Oni moraju poslati jaku poruku građanima, da se samo slogom i jedinstvom mogu odbraniti temeljne vrijednosti na kojima počiva savremena Crna Gora", navodi se u saopštenju OO DPS-a.

Oni su poručili da sva eventualna lična ili politička neslaganja iz prošlosti u ovom trenutku trebaju biti stavljena po strani, radi budućnosti Cetinja i Crne Gore.

"U ovom trenutku, DPS, SDP, Stara garda LSCG i SD-LP, koji su dobili ogromnu podršku građana Cetinja, nemaju važnijeg zadatka od odbrane dostojanstva crnogorskog imena i slobode crnogorske države", rekli su iz DPS-a.

Oni su naveli da su spremni da razgovaraju o budućem razvoju Cetinja, na principima uzajamnog poštovanja, podjele odgovornosti i sa jasno utvrđenim rokovima za realizaciju postavljenih ciljeva.

"Samo na taj način Prijestonica može dobiti lokalnu upravu koja će biti profesionalna i u službi građana", istakli su iz cetinjskog DPS-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније