Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

24. 12. 2021. 14:42 >> 14:43
4

NIKOLIĆ

"DPS se neće prilagođavati željama URE"

Demokratska partija socijalista nema namjeru da se prilagođava bilo čijim željama, već se vodi samo jednim motivom - da sa bilo kim sa parlamentarne scene smijeni aktuelnu Vladu, kazao je portparol i poslanik DPS-a Miloš Nikolić. On je razjasnio da URA od DPS-a nikako ne bi mogla dobiti podršku, makar dok ne rasčiste gdje su bili posljednjih godinu i po.

Nikolić kaže da GP URA izgleda ne shvata šta je zapravo na dnevnom redu.

“Svakako, ne organizuje se izbor mladoženje za GP URA. Uzgred, ako možemo da primijetimo, nije ni ona zahtjevna mlada koja bi, budući bezgrešna, dominantna i atraktivna postavljala uslove”, navodi se u saopštenju.

Ističe da je riječ o maloj parlamentarnoj strukturi, tačno 7,5 puta manjoj od DPS-a, koja bi pretenciozno željela da postavlja uslove,” dok u isto vrijeme stidljivo najavljuje da će tražiti podršku od naše partije”.

“GP URA od nas ne bi nikako mogao dobiti podršku, makar dok ne rasčistimo gdje su bili posljednjih godinu i po. Zašto su u vrijeme najprljavijeg ataka velikosrpskog nacionalizma služili toj retrogradnoj, osvajačkoj, anticrnogorskoj politici - i kad se nasrtalo na crnogorski identitet usvajanjem otimačke verzije važećeg Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i kad je realizovan sramotni desant na Cetinje, uz trovanje i ponižavanje građana prijestonice?“, navodi se u saopštenju.

On objašnjava da DPS ni ne pita URU za bilo šta.

“Da objasnimo i zašto: Zato što nijesmo mladoženja za nevjernu mladu, ne zanima nas njena prošlost, pa saglasno tome nemamo namjeru da napravimo niti jednu promjenu, jer to očekuje od nas ili nam preporučuje GP URA”, dodao je on.

Vode se samo jednim motivom.

“ Da sa bilo kim sa crnogorske parlamentarne scene smijenimo izdajničku Vladu koja služi SPC kao glavnom oružju velikosrpskog nacionalizma za ponovno prisajedinjenje Crne Gore, u ovoj fazi pod okrilje srpskog sveta", kaže Nikolić.

Za tu potrebu, su svima na raspolaganju.

“Baš takvi kakvi jesmo. Bez želje da se dotjerujemo po željama bilo koje partnerke, velike ili male. Pa, ko ima sličan cilj - dobrodošao. Mi ćemo do njega doći, sad ili za neko vrijeme. Sami ili u društvu. Sa ovim ili onim partnerom. Svakako, ima ih u Crnoj Gori”, zaključio je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније