Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

23. 12. 2021. 11:36   >>  11:40 8

KABINET PREMIJERA

"Đukanovićeva predviđanja nikako da se dogode"

Predsjednik države, godinu dana unazad, suočen sa nepovratnim gubitkom moći, uporno zabavlja crnogorsku javnost svojim prognozama i predviđanjima, ali nikako da pogodi, saopšteno je iz Kabineta premijera Zdravka Krivokapića.

Oni su to kazali reagujući na izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u intervjuu Anteni M, da do smjene Vlade treba da dođe već početkom 2022. godine.

Iz Kabineta premijera dodaju da je Đukanović "poručivao većinskoj Crnoj Gori da mu se ne zalijeće, predviđao je pobjedu 30. avgusta i preračunao se".

"U aprilu ove godine je saopštio da je Vlada pala zbog navodno neustavnog predlaganja budžeta, dok je cijelo ljeto proveo tvrdeći da se ustoličenje crnogorskog mitropolita neće dogoditi na Cetinju. Kao što znamo, Vlada nije pala i ustoličenje se desilo", navodi se u reagovanju.

Tu se, kako dodaju, predsjednikova odvojenost od stvarnosti i ubijeđenost u sopstvene predikcije nijesu završili.

"Najavljivao je da Vlada neće preživjeti ljeto, da neće preživjeti decembar, a sada ni januar. Nije, međutim, precizirao godinu. Uspio je čak i da demantuje poslanički klub sopstvene partije, koji je u parlamentu saopštio da se inicijativa o izglasavanju nepovjerenja Vladi povlači zbog najavljene inicijative Demokratskog fronta o skraćenju mandata Skupštini. Đukanović, ipak tvrdi da je inicijativa povučena zato što su određene partije iz parlamentarne većine, koje su "dio dogovora", tražile dodatno vrijeme za tu uzaludnu namjeru", navodi se u saopštenju.

Dok, kako su kazali, poslanički klub DPS-a tvrdi jedno, a njihov predsjednik drugo, bilo bi, kažu, korisno da se dogovore i odgovore na sljedeća pitanja.

"Šta je zaista razlog povlačenja inicijative o izglasavanju nepovjerenja Vladi? Koje su to partije iz parlamentarne većine dio navodnog dogovora sa DPS-om i njegovi, kako kaže, novi politički partneri? Ili zaista ima namjeru da ostane misteriozan po uzoru na sopstvene ofšor trastove i bankovne račune u inostranstvu?", pitali su.

Dodaju i da Đukanović istovremeno raspisuje javni konkurs za novog predsjednika DPS-a, svjestan, kako su kazali, činjenice da neminovno klizi ka ostavci.

"Ta se ostavka, naravno, pakuje u priču o 'neposrednom izboru' novog predsjednika DPS-a u prvoj polovini brzodolazeće godine. Crnogorska javnost, međutim, zna da to neće biti nikakvi 'neposredni izbori', niti će novi predsjednik DPS-a biti stvarni predsjednik te političke organizacije. Biće to još jedna bezuspješna politička mimikrija i simulacija reformi, uoči lokalnih izbora u Podgorici. Razumije se, na tim izborima, politički slom DPS-a će biti neizbježan. Usvajanje budžeta i programa "Evropa sad!" predstavljaće završni udarac u tom konačnom činu", zaključuje se u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније