Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Vijesti [ M.L.B. ]

19. 12. 2021. 08:09 >> 08:11
21

ABAZOVIĆ

Padne li budžet, pala je i vlast

Budžet je veliki test za parlamentarnu većinu, i ako ne bude izglasan onda treba pogledati istini u oči i reći da ova parlamentarna većina ne postoji, rekao je potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

On je u intervjuu Vijestima kazao da bi svi voljeli da prosječna zarada u Crnoj Gori bude hiljadu eura, a minimalna 800, ali da to u ovom trenutku nije realno i da vidi pokušaje da se budžet “izmasakrira”, a onda da se stave okovi Vladi da ne može da ispuni ono što bi bilo eventualno prihvaćeno.

Potpredsjednik Vlade tvrdi da URA neće podržati inicijativu DPS-a za izglasavanje nepovjerenja Vladi, koja je najavljena za 3. januar.

On u najavljenoj inicijativi Demokratskog fronta (DF) ne vidi ništa nelegitimno, ali smatra da bi se novim izborni procesom samo izgubilo još sedam, osam mjeseci, možda i godinu.

“Nisam siguran da je to baš odgovoran odnos prema građanima, ali kažem i ostajem pri stavu da ako nema drugog rješenja izbori su čisto rješenje, mi moramo mandat vratiti građanima. Na kraju, šta će nam mandati ako ne možemo da sprovodimo promjene”, rekao je Abazović.

Abazović je istakao i da ostaje pri ranije izrečenom stavu da očekuje iznenađenja iz Vašingtona koja će uticati na rasplet političke krize u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније