Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

15. 12. 2021. 08:55   >>  08:56 6

SJUTRA U 12H

Liberali pozivaju na antifašistički protest ispred Skupštine

Liberalna partija Crne Gore u četvrtak 16. decembra tačno u podne organizuje ispred Skupštine Crne Gore protest povodom ponovnog odbijanja da se Prijedlog Zakona o zabrani fašističkih, neofašističkih i vojnih nacionalističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola uvrsti u dnevni red tekućeg zasijedanja Skupštine Crne Gore.

“Ovim činom crnogorski poslanici i političke partije su pokazale da im nije stalo do poštovanja najvećih tekovina modernog i demokratskog društva i osnovnih poslulata EU”, saopšteno je iz t6e partije. Napominju da je svega 29 poslanika podržalo prijedlog Liberalne partije Crne Gore da Zakon o zabrani fašističkih, neofašističkih i vojnih nacionalističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola bude razmatran na plenumu.

“Ova činjenica sama po sebi dovoljno govori o stanju i agoniji u kojoj se nalazi Crna Gora i ne ostavlja sumnju da li se i sama parlamentarna većina istinski zalaže za antifašističke tekovine i razvoj društva na ovim osnovama. Jasno je da je tog poneđeljka 13. decembra u Skupštini Crne Gore među 81 poslanikom bilo svega 29 antifašista i boraca za najsvetije ideale na kojim je ova država decenijama građena”, navodi se u saopštenju.

Navode da borba za antifšizam nije samo zakačen bedž na svečanostima.

“ Nije gospodo dovoljno slikati se pored spomenika iz NOB-a, ili spomen-obilježja i saopštiti par fraza i ispraznih floskula jer za istinski antifašizam se mora raskinuti veza sa svim onim koji promovišu neofašističku ideologiju i podržavanje takvih nacionalističkih grupacija je siguran put u propast”, kazali su iz LP.

Kažu da crnogorsko društvo konačno mora iskoračiti iz vrtloga nacionalizma, neofašizma i slavljenja ratnih zločinaca.

“Samo takva Crna Gora će biti partner savremenoj Evropi! Svjedoci smo da su se aveti retrogradnih ideologija podržanih čak i od nekih političkih partija na velika vrata uselile u antifašističku i slobodarsku Crnu Goru. U prethodne dvije godine često se potpuno otvoreno poziva na revizionizam i relativizovanje antifašizma, dok se u isto vrijeme promoviše četnička ideologija svesrdno pomognuta od pojedinaca i grupa bliskih crkvi Srbije i ideolozima takozvanog srpskog sveta“, navodi se u saopštenju.

Liberali zato pozivaju sve antifašiste, NVO, političke partije i sve one koji se zalažu za slobodarsku i otvorenu Crnu Goru bez fašizma i mržnje, da dođu u četvrtak u 12h ispred Skupštine Crne Gore i jasno sa nama kažu “NE” fašizmu.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније