Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

14. 12. 2021. 15:51 >> 17:31
8

O MEMORANDUMU

Joković: Potpisaćemo pa puknite; Bečić: Branimo izbornu volju

Memorandum, koji će sjutra potpisati Građanski pokret (GP) URA, Savez građana Civis, Socijalistička narodna partija i manjinske stranke bio je povod i za raspravu u Skupštini Crne Gore.

Poslanik Demokrata Vladimir Martinović kazao je u Skupštini kako je svaki vid saradnje i memoranduma legitiman.

Navodi međutim, da memorandum koji planiraju da potpišu SNP, GP URA, Civis i manjinske partije mora da sadrži odredbe da nema saradnja sa DPS-om i opozicijom u vidu, niti manjinske, političke, izborne ili reformske vlade.

U suprotnom bi, kako dodaje, to bio memorandum koji bi značio pakt za smjenu ove vlade, odnosno izdaju ozborne volje građana.

“Ja očekujem da vrlo brzo dobijemo odgovor od strane onih koji su potpisnici ovog memoranduma da kažu da li ovaj pakt sadrži ovakve odrebe”, kazao je Martinović.

On je naveo da su Demokrate uvijek bile za jasne i poštene memorandume.

“A ne nikako za memorandume koji vrijede 21 milion. Nikada nećemo podržati takve memorandume”, poručio je Martinović.

Joković: SNP nikada nikoga nije izdavao

Lider SNP-a Vladimir Joković je odgovorio da Martinović priča o nečemu o čemu pojma nema.

“SNP će svakoga u Crnoj Gori u svakom trenutku pogledati u oči, jer SNP nikada nikoga nije izdavao. Oni koji hoće svojim ništavilom da nanesu štetu SNP-u u tome neće uspjeti, mali su i suviše mali, pa makar brojali i 1000 puta više od SNP-a”, kazao je Joković.

On je naveo da SNP-u ne pada na pamet ikoga pita šta će staviti u sporazum.

“Potpisaćemo ga pa crknite, puknite, za dobro Crne Gore, a onda vidite šta u njemu piše, a onda recite jeste li protiv bilo koje tačke tog sporazuma”, naveo je Joković.

On je poručio da će SNP opstati, jer su najčasnija partija. “Da li će SNP uraditi nešto protiv izborne volje građana - neće, ali molim i vas i ovu Vladu da ne urade nište protiv SNP-a. Ovo što je do sada urađeno protiv SNP-a neka služi na čast svima. Mi to nismo zaslužili”, poručio je Joković.

“Trajemo i spremni smo sa svima da napravimo novu Vladu, izvolite da sjednemo da se dogovorimo”, poručio je Joković.

On je podsjetio da će sjutra SNP, Građanski pokret (GP) URA i manjinske stranke potpisati memorandum o saradnji.

“Sjutra će biti objavljen memorandum i ne bojte se, ako smo pogriješili. Pustite da se nešto desi, vidite šta se desilo, pa poslije pričajte”, poručio je Joković.

Bečić: Naredni mjeseci i nedjelje donijeće samo odbranu izborne volje

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić poručio je kako vjeruje u to da će naredni mjeseci i nedjelje donijeti samo odbranu izborne volje građana od 30. avgusta i da su svi na tom fonu.

Bečić je podsjetio da je Demokratska Crna Gora formirana prije sedam godina i da su od tad, kako kaže, u funkciji odrane izborne volje građana.

“Nama problem nije ako treba danas na 10 dokumenata da stavimo potpis i rečenicu da sa DPS-om nećemo praviti, ni manjinsku, ni prelaznu niti bilo kakvu političku kombinaciju. Nama je za to potreban jedan sekund”, kazao je Bečić i dodao da će građani suditi o svemu.

Bečić je poručio da i danas brane izbornu volju građana.

Radunović: Nemojte da prije nego što vidimo taj memorandum dajemo ocjene

Poslanik DF-a Slaven Radunović ponovio je da Vladu ne podržava, ali kako dodaje u memorandumu koji će birti sjutra potpisan ne bi volio da vidi ništa sutrotno tome.

“Nemojte da prije nego što vidimo taj memorandum dajemo ocjene o njemu. Ja sam siguran da se neće povući takvi poslovi koji bi pokvarali naše dugogodišnje dobre odnose”, kazao je Radunović i ponovio da on misli da nikome nijesu nuđeni milioni.

Radunović je pozvao na formiranje nove snažne vlade.

“Ako smo spremni za to, ajde da to uradimo”, poručio je Radunović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније