Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 12. 2013. 11:02 >> 11:30
16

SAUČEŠĆE KAPIČIĆIMA

Krivokapić: Izgubili smo velikog sina

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je, povodom smrti narodnog heroja Jova Kapičića, telegram saučešća porodici Kapičić.

Krivokapić je naglasio da je “Crna Gora izgubila svog velikog sina i zaštitnika slobodarskog i građanskog. Jugoslavija je ostala bez vjernog druga i herojskog saputnika. Svima nam ostaje Jovova borba za istinom i pravdom kao vodilja i opomena“.

„Rođen u izgnanoj Crnoj Gori, u krilu izdane crnogorske vojske u Gaeti, Jovo je čitav život do zadnjeg trena pobjedonosno bio bitku sa istom ideologijom uništavanja domovina mu Jugoslavije i Crne Gore. Jovo Kapa, heroj i nosilac Partizanske spomenice, je osjetio za života oštricu svog vremena i površnost osude i udarca. Bio je ranjavan, baš kao i Jugoslavija, od onih koji su malo znali i svašta činjeli“, navodi se u telegramu Krivokapića.

No, kako je istakao, nema većeg i boljeg sudije od vremena, godina i decenija koje će otresti okove sa činjenica i fakata.

„Jovo je za sobom ostavio činjenice i mudre odluke koje će budućnost potvrditi i učinjeti nespornim svjedokom njegove pravednosti. U ovom teškom trenutku pronađite utjehu i mir u Jovovoj veličini i neprestanoj borbi“, poručio je Krivokapić.

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније