Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Vijesti [ I. P. ]

13. 12. 2021. 07:10 >> 07:48
5

LEKIĆ SAOPŠTIO

Ne vjerujem u 41. glas za rušenje Vlade CG

Lider i poslanik Demosa, Miodrag Lekić, ocijenio je da trenutno nije dobro zagovarati održavanje novih parlamentarnih izbora, ali da oni ostaju opcija, iako preovladava mišljenje da ništa ne bi promijenili.


U intervjuu Vijestima, navodi da će se na izbore, po sili ustavno-zakonskih normi, ići ako u parlamentu ne bude većine od 41 poslanika koja bi podržavala aktuelnu Vladu ili izabrala neku drugu.

"Opšte je mišljenje da se (izborima) ne bi ništa suštinski promijenilo. I u tome se nalazi apsurdnost situacije. Zato iz više razloga nije racionalno sad zagovarati izbore. Ali, ako prevladaju iracionalne, pa i politički suicidne vokacije u djelovima parlamentarne većine, onda izbori ostaju opcija", ističe Lekić.

On smatra da bi formiranje političke vlade, "koja bi preuzela javnu odgovornost", trebalo da bude alternativa aktuelnom kabinetu premijera Zdravka Krivokapića.

Lekić ne isključuje ni opciju manjinske vlade, ali kaže da misli da je moguća jedino u okviru parlamentarne većine i s manjinskim strankama, a bez Demokratske partije socijalista (DPS).

"Manjinska vlada s DPS-om je suprotna demokratskim pravilima, jer se radi o formaciji poraženoj na izborima. Da ne govorimo sad o njenom nepromijenjenom profilu koji se vezuje za korupciju, autoritarno vladanje, pokoravanje institucija prevashodno pravosudnih koje omogućavaju da sam vrh vlasti bude van pravnog poretka", poručio je Lekić.

I dalje, kaže, ne vjeruje da će se pojaviti četrdeset prvi poslanik koji će sa DPS-om i ostalim predlagačima oboriti Vladu.

"Ako je takvih kandidata uopšte i bilo, oni su, makar i naknadnom sviješću o odgovrnosti i posljedicama, odustali od takve namjere", smatra Lekić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније