Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

12. 12. 2021. 13:33   >>  13:34 6

ŠEHOVIĆ PREDLOŽEN ZA PREDSJEDNIKA

SD: Razumjeli smo poruku, moramo da se mijenjamo

Poslanik i aktuelni potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović jedini je kandidat koji je jednoglasno predložen za novog predsjednika SD-a, saopšteno je iz te partije.

Takođe su, na juče održanoj sjednici Glavnog odbora, jednoglasno usvojene liste kandidata i za članove Glavnog odbora, statutarne komisije i nadzornog odbora, kao i prijedlog Statuta.

Iz Socijaldemokrata su saopštili da se među kandidatima za članove Glavnog odbora nalazi preko 65 odsto novih lica, koja do sada nijesu bili članovi nekog od organa partije. Među predloženim kandidatima je, kako su kazali, preko 30 odsto žena i 20 odsto mladih.

“Na ovaj način partija pokazuje da smo razumjeli poruku građanki i građana - da moramo da se mijenjamo. Zbog toga će Socijaldemokrate na predstojećem Kongresu koji je zakazan za 31. januar 2022. godine značajno podmladiti svoje redove, sa željom da reformišemo partiju i pred građane izađemo sa novom političkom ponudom, ali i novom generacijom političkih lidera. A sve to uz nepodijeljenu otvorenu podršku starijih i iskusnijih kolega, na čelu sa aktuelnim predsjednikom, Ivanom Brajovićem”, saopšteno je iz SD-a.

Usvojen je prijedlog Statuta Socijaldemokrata, uz amandmane Foruma žena koji podrazumijevaju pronalaženje mehanizma kojim će se, na još kvalitetniji način, obezbijediti srazmjerno učešće pripadnica manje zastupljenog pola i pripadnika mladih u rukovodećim organima partije, "čime je napravljen značajan iskorak u ovom pravcu".

“Pripremne aktivnosti u susret Kongresu svakako koristimo i u svrhu dodatnog jačanja partijske infrastrukture, tako da smo u potpunosti spremni za eventualne vanredne izbore, koji su jedno od rješenja za izlazak iz najveće političke i institucionalne krize sa kojom se država, i društvo u cjelini, suočava. Glavni odbor SD-a je takođe konstatovao da je trenutna politička situacija veoma zabrinjavajuća, te da je nužno u najkraćem roku pronaći adekvatno rješenje za neodrživo stanje u koje nas je odlazeća vlast uvukla”, saopšteno je iz SD-a.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније