Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 12. 2013. 08:19 >> 13:07
2

KRGOVIĆ TVRDI

Imamo monopol u politici 25 godina

Bivši guverner Centralne banke Crne Gore (CBCG) i koordinator Foruma 2010 za finansijski sistem, Ljubiša Krgović, kazao je da su u toj organizaciji saglasni da treba da se uključe u političke procese.

 

„Naravno, ostaje da vidimo da li će to biti prerastanje u političku partiju ili na neki drugi način“, istakao je Krgović, u intervjuu Vijestima.

On je rekao i da građani Crne Gore ni izdaleka ne bi na ovaj način osjetili ekonomsku krizu da Vlada, prodajom Elektroprivrede i novim zaduženjima, nije rješavala probleme Prve banke.

Govoreći o tome što ga najviše zabrinjava u ovakvoj ekonomskoj i političoj situaciji, on je rekao „da smo iz diplomatskih krugova imali prilike da čujemo ocjene da je crnogorska ekonomija bolesna“.

„Ja bih dodao da je crnogorska ekonomija bolesna zato što je Crna Gora prije svega politički bolesna i to me najviše zabrinjava. Nemamo slobodnu konkurenciju, ni u politici, ni u ekonomiji a ta dva sistema su uzročno-posljedično povezana. Imamo monopol u politici koji se održava skoro četvrt vijeka, odnosno naslijeđenu, novim uslovima adaptiranu strukturu jednopartijskog sistema“, rekao je Krgović. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније