Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ I. P. ]

09. 12. 2021. 11:52 >> 12:36
8

KRIVOKAPIĆ

Ne očekujem da se desi politička korupcija

Politička korupcija jedan je od najgorih oblika korupcije, ocijenio je premijer Zdravko Krivokapić, navodeći da očekuje da je Crna Gora postala otporna na tu pojavu, bez obzira ko ima kakav odnos prema Vladi.


Krivokapić je, odgovarajući na pitanje novinara kakav rezultat očekuje o glasanju povjerenju Vladi, kazao da očekuje da se ne može desiti još jedna politička korupcija.

On smatra da je najznačajnije da Crna Gora ide putem koji je, kako je kazao, vrlo jasan - primjena evropskih standarda u svim oblastima.

"I ne mogu da dozvolim pomisao koja može nekog da navede iz pohlepe, duga, kockarskih pristupa koje neko ima ili veze sa kriminalom, da pristane na taj oblik i promijeni izbornu volju građana koja se desila 30. avgusta prošle godine", rekao je Krivokapić novinarima nakon Nacionalne antikorupcijske konferencije.

Prema njegovim riječima, kad se "desi sloboda pa vas neko vrati kao pticu u kavez, onda ćemo svi biti i dalje zarobljeni".

"Politička kourupcija jedan od najgorih oblika korupcije. Ne znam da li se može porediti sa visokom korupcijom, a to je korupcija povezana sa političkom elitom i onima koji su na najvećim funkcikama. To je nešto što je neprimjereno za Crnu Goru", smatra Krivokapić.

On je ocijenio da treba razmišljati o građanima koji su dali povjerenje koalicijima koje predstavljaju većinu u parlamentu.

Komentarišući navode poslanika Demokrata Borisa Bogdanovića da bi neko iz parlamentarne većine za desetine miliona eura mogao glasati za nepovjerenje Vladi, Krivokapić je rekao da se "što-šta priča".

"Sve ima svoju cijenu, nijesam slučajno danas rekao da je godišnji budžet u iznosu oko eura miliona eura usmjeravan ka nekim čudnim tokovima", kazao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, ta cifra nije slučajno rečena, već kako bi bila upozorenje onima koji imaju crne fondove i sredstva "na ko zna kojim računima", kako bi ih upotrijebili u korist jednog trenutka.

"Jer je taj trenutak manjeg iznosa nego što može da bude zarada od smjene vlasti", konstatovao je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније