Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

07. 12. 2021. 11:57   >>  16:15 35

KRIVOKAPIĆ

Jedna od najuspješnijih Vlada, nema političkog resetovanja

Aktuelna Vlada Crne Gore ostaće upamćena kao jedna od najuspješnijih u istoriji Crne Gore, poručio je premijer Zdravko Krivokapić na svečanosti povodom obilježavanja prve godine rada 42. Vlade Crne Gore. On je kazao da prihode od 700 miliona eura za devet mjeseci niko ne može da ospori, te da umjesto politike, Vlada nudi programe za boljitak društva.

“Ova Vlada će u istoriji ostati upamćena kao jedna od najuspješnijih Vlada”, poručio je premjer Zdravko Krivokapić. 

Premijer je poručio i da više nema povratka na staro. "Političkog resetovanja u Crnoj Gori više nema. Da li to neko želi, naravno da je to njegovo pravo", istakao je Krivokapić.

On je naveo i da je za devet mjeseci ostvareno 700 miliona eura prihoda, što je kako ističe, pet puta više nego 2020.

"To je rezultat koji niko ne može da ospori”, kazao je Krivokapić.

On je kazao i da ova Vlada radi drugačije. “Ova vlada ne uzima no daje, daje ono što može, znanje, umijeće i žrtvu u svakodnevnom radu to je borba za budućnst Crne Gore. Ne može drugačije Crna Gora da pobijedi”, poručio je premijer.

Ne dozvolite građani da se igraju sa budžetom

On je kazao i da Vlada nudi progame, a ne politiku.

“Nudimo programe za boljitak Crne Gore i zato smo buklavno svim političarima neprijatelji, zato što smo pokazali da je program značajniji od politike. Upozorenje svima, ne dozvolite građani da se igraju sa ovim budžetom, ovaj budžet je toliko uravnotežen da ga svako pomijenjanje može da ugrozi. Zbog toga smo predvidjeli, ako je to moguće da se glasa u paketu, bez igre ja hoću 800 eura najnižu cijenu rada, kad je to nemoguće”, poručio je Krivokapić.

Poručio da neće govoriti o ocjenama ministara, jer su, kako je kazao, bili jedinstveni u radu uz slobodu mišljenja.

“Zato smo možda i izgledali malo čudno, jer nije čudno da poslije dikatatorskog režima takva vid demokratije bude i u Vladi”, poručio je Krivokapić.

Premijer se zahvalio svim ministrima, sekretarima, državnim službenicima i namještenicima i svima koji su podržali Vladu, ali i svojoj porodici.

“Moja porodica je trpjela i trpi i danas. I neka to bude mjera Crne Gore da bi se Crna Gora povratila na pravi put istinske vrijednosti Crne Gore, a ne na ono što su bili mostovi koji su spajali kriminal i politiku”, kazao je Krivokapić.

Zatekli  bezakonje, tihu opstrukciju...

On je kazao da su po dolasku na vlast zatekli - bezakonje, tihu opstrukciju, od zarobljene države još zarobljenije pravosuđe, nepotizam, praznu kasu.

Krivokapić je kazao i da se u Crnoj Gori desila prva smjena vlasti od 1945. godine.

"Ta smjenjivost je prouzrokovala najvažniji element ovih dešavanja, a to je sloboda", naveo je premijer i dodao nema više progonjenih.

Prema njegovim riječima, za razliku od prethodnog vremena, nema više progonjenih.

„Nema onih koji iskazuju različite stavove protiv bilo koga, pa bivaju procesuirani zbog objava na Fejsbuk  stranicama, nema progona sveštenstva“, dodao je Krivokapić.

On je rekao da je skup znanja i umijeća rezultirao najvažnjijim – domaćinskim i odgovornim ponašanjem.

„Nama u centru svih zbivanja nije politika, niti pojedinac iz politike, nama su u centru zbivanja svi građani u svakom kutku Crne Gore“, istakao je Krivokapić.

On je kazao da su imali dva krizna trenutka, a jedan se odnosio na odluku da se poštuje sporazum koji je potpisan 8. septembra prošle godine.

Krivokapić je naveo da su se opredijeli da Tužilački savjet prvo ima preporuke Venecijanske komisije, pa onda da se krene u donošenje tužilačkog zakona.

“Sada se vidi koliko je politička igra prisutna u tome. Jer matematički to ne zavisi od jednog čovjeka, kao što se građanima predstavlja, to se može uraditi u svakom trenutku, ali nedostatak političke volje nije želio da se ovaj problem riješi”, kazao je Krivokapić.

On je rekao da se desio još jedan težak trenutak.

“Nije lako vaš izbor smijeniti. To smo uradili isključivo da bismo iskazali da je sporazum nama zakon, da bi se pokazalo da ono što potpišemo i poštujemo”, naveo je Krivokapić.

On je, govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, podsjetio na najveću zapljenu kokaina u istoriji Balkana i zabranu skladištenja duvanskih proizvoda na teritoriji slobodne zone Luke Bar.

“Nije se desilo nijedno ubistvo tokom ove Vlade, koje se ranije svakog mjeseca dešavalo, u obračunu različitih klanova”, naveo je Krivokapić.

On je kazao da im stalno pregovaraju da su se bavili crkvom i religijom.

“Pa ne bismo imali takve rezultate da smo samo to radili. Oni koji su to postavili kao temu, postavili su je jer zluradost vlada Crnom Gorom. Ti koji to rade, ne misle dobro narodu”, rekao je Krivokapić.

Govoreći o programu Evropa ovdje, on je naveo da će se odnositi na jačanje administrativnih kapaciteta, koji će prevashodno biti vezani za vladavinu prava i borbu protiv oganizovanog kriminala i korupcije.

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније