Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

06. 12. 2021. 12:59 >> 13:07
11

DPS

"Potvrdili dominaciju naše politike u sve tri opštine"

U Demokratskoj partiji socijalista ističu da su potvrdili dominaciju svoje politike, i iz pozicije opozicije na državnom nivou ubjedljivo odnijeli pobjedu u sve tri opštine.

"Na juče održanim lokalnim izborima na Cetinju, Mojkovcu i Petnjici, Demokratska partija socijalista je još jednom potvrdila dominaciju svoje politike. Upravo činjenica da je naša partija osvojila 47 odsto od svih mandata u sve tri opštine, a da je koalicija koja čini vlast na državnom nivou osvojila čak 19 mandata manje, pokazatelj je superiornosti i snage Demokratske partije socijalista. Zahvaljujemo se svim glasačima i koalicionim partnerima na zajedničkom trudu, radu i zalaganju da Crna Gora istraje u svojoj borbi za evropsku budućnost koju zaslužuje", napominju u saopštenju DPS-a.

Opštine u kojima su se juče održali izbori, kako dodaju, treba da dobiju odgovornu vlast spremnu i sposobnu da se nosi sa problemima građana.

"Iskreno se nadamo da niko više neće u budućnosti doživjeti sudbinu Budve, Berana, pa i čitave države Crne Gore, u kojoj se oni koji se pozivaju na tradicionalno partnerstvo, samo tradicionalno svađaju oko plijena, blokirajući rad institucija i devastirajući sve čega se dotaknu. I ovi izbori su opovrgli dugogodišnju tezu naše političke konkurencije, koja im je služila kao alibi tokom trideset godina opozicionog staža, da DPS ima ogromnu podršku građana zbog zloupotrebe državnih resursa. Uz funkcionersku kampanju koju je sprovodila sadašnja vlast, uz sva uhljebljavanja, obećanja i politički revanšizam Demokratska partija socijalista imala je između 43,89 - 50 odsto podrške i pojedinačno je od nekih stranaka u vlasti postigla 3 do 4 puta bolji rezultat, što je presedan ne samo u regionu već i šire", ističu u DPS-u.

Još jednom su se zahvalili biračima i napominju da će ta partija nastaviti da insistira na ideji građanske i evropske Crne Gore, jer je to jedini put prosperiteta ove države.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније