Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

06. 12. 2021. 12:29 >> 12:30
10

MEDOJEVIĆ

URA da podrži novu vladu ili vanredni izbori

Nakon isteka roka 10. decembra konstatovaćemo da li postoji 41 poslanik za formiranje nove vlade ili ne. Ako ne bude podrške od strane GP URA, što je realno očekivati, Demokratski front (DF) će obavijestiti kolege iz parlamentarne većine da su se stekli uslovi da krenemo u dogovor oko organizovanja vanrednih parlamentarnih izbora, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta u Crnoj Gori Nebojša Medojević.

On je u intervjuu za "Novosti" iz Srbije kazao da je taj savez partnerima na vlasti ponudio platformu za formiranje nove vlade bez aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića i njegovih ekspertskih ministara.

Medojević je kategoričan da je status kvo neodrživ i da pravi velike štete građanima jer se ne sprovode reforme nužne za ozdravljenje političkog sistema, privrede i zarobljenih institucija.

"DF neće dopustiti da URA i Demohrišćanska stranka koriste pozicije u vladi i moć koju im daje vlast i da prave političke kampanje, a da ih mi podržavamo u parlamentu. Više nećemo podržavati projekte ove vlade, koju smatramo nelegitimnom, da ne govorimo da će osnivanjem svoje partije Krivokapić grubo izdati povjerenje birača, jer je podršku tražio za vladu eksperata, a onda je poslije pola godine počeo da formira stranku preko leđa DF. On je brutalno izdao i prevario i DF i naše birače. Obećavao je u kampanji jedno, a onda sve te glasove ponio Đukanoviću i vlasnicima 'Vijesti' sa kojima se dogovara i šuruje oko važnih političkih i državnih pitanja", tvrdi Medojević.

Jedan od lidera DF-a dodao je da su ponudili pošten i fer predlog da se u okviru postojeće većine formira nova vlada i iskazali spremnost da se odreknu mjesta predsjednika vlade, koje im kaže, pripada po izbornom rezultatu.

"Krivokapić nema ni elementarnu političku kulturu i osjećaj odgovornosti za duboku institucionalnu i političku krizu i paralizu političkog života u zemlji i ne želi da podnese ostavku, iako njegovu vladu u parlamentu podržava samo nekoliko poslanika", kazao je Medojević.

On smatra da inicijativa opozicije za smjenu Vlade neće proći u Skupštini.

"Jer bilo koja politička partija ili poslanik iz vladajuće većine koji bi podržao ovu inicijativu bio bi politički mrtav. Inače, sasvim sigurno da među poslanicima URA ima onih kojima je ideologija DPS izuzetno bliska i prihvatljiva", kazao je Medojević.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније