Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

03. 12. 2021. 14:37 >> 14:50

KRIVOKAPIĆ - PLENKOVIĆ

Unaprijediti trgovinsku razmjenu Crne Gore i Hrvatske

Trgovinsku razmjenu između Crne Gore i Hrvatske treba unaprijediti, kazao je predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković i izrazivši potrebu hrvatske strane da se ostvari napredak u saradnji po pitanju svih izazova koji predstavljaju izvjesno opterećenje odnosa između Hrvatske i Crne Gore.

Plenković i predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastali su se danas na marginama Samita predsjednika vlada Centralno-evropske inicijative.

"Zahvalivši hrvatskoj strani na pomoći koju je uputila Crnoj Gori u vidu vakcina protiv koronavirusa, premijer Krivokapić je rekao da je dobra saradnja sa državama u regionu, najznačajniji elemenat spoljnopolitičkog djelovanja Vlade Crne Gore", saopšteno je iz Vlade.

Crnogorski premijer je istakao da su problemi uvijek prisutni, ali su i prilika da se kroz njihovo zajedničko rješavanje i konstruktivan dijalog, razvijaju i produbljuju odnosi među državama.

“Najbitinije je da među nama postoji povjerenje i dobra volja za rješavanje svih pitanja. Naša povezanost je prirodna i dugotrajna”, rekao je Krivokapić.

Ističući da je Vlada Crne Gore proevropski orijentisana i da je formirana u duhu građanskih, demokratskih i ekoloških načela, Krivokapić je Plenkovića upoznao sa suštinom i osnovanošću reformskih programa Evropa sad, Crna Gora odmah, Evropa ovdje i Crna Gora radi, kao i sa naporima koje Vlada ulaže kako bi se izborila sa korupcijom i organizovanim kriminalom.

Krivokapić je istakao da Vlada čini sve kako bi ubrzanim reformskim koracima, Crna Gora što prije postala prva sljedeća članica Evropske unije.

"Sa nadom da će se saradnja između dvije države, i u ekonomskom i u političkom pogledu produbiti i unaprijediti, premijer Plenković je svom kolegi Krivokapiću iskreno poželio uspjeh u reformskom i evropskom procesu", navodi se u Vladinom saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније