Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

03. 12. 2021. 10:22 >> 10:23

U BRISELU

Međuvladina konferencija sa CG 13. decembra

Savjet Evropske unije (EU) usvojio je Zajedničku poziciju EU o održavanju međuvladine konferencije sa Crnom Gorom 13. decembra u Briselu. Konferencija će biti održana na ministarskom nivou.

U Briselu naglašavaju da će na konferenciji sa Crnom Gorom, koja je otvorila sva pregovaračka poglavlja, biti razmotren napredak u primjeni reformi.

Stav EU je i da će napredak u poglavljima 23 i 24 odrediti dalji tempo pregovora sa Crnom Gorom, i da prije ispunjavanja privremenih mjerila u tim oblastima neće biti zatvaranja drugih poglavlja.

Iz slovenačkog predsjedavanja Savjetom EU, ranije su za RTCG kazali da će tokom Međuvladine konferencije sa Crnom Gorom biti razmotren sveukupni proces pristupanja.

“Kao što je predviđeno revidiranom metodologijom, Međuvladina konferencija sa Crnom Gorom obezbijediće forum za politički dijalog o reformskom procesu. Takođe će uzeti u obzir sveukupni proces pristupanja i postaviti planove za narednu godinu”, saopšteno je iz slovenačkog predsjedavanja Savjetom EU.

Naglašavaju da su Zapadni Balkan i proširenje prioriteti slovenačkog predsjedavanja.

Prethodna Međuvladina konferencija sa Crnom Gorom održana je 22. juna u Luksemburgu.

Ivan Mijanović, dopisnik RTCG iz Brisela

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније