Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

01. 12. 2021. 10:14 >> 10:17
5

REAGOVANJE

Vučurović: Postoje sumnje da je Jelušić "džoker" DPS-a

Postoje sumnje da je poslanica GP URA Božena Jelušić glas u Skupštini u koji se uzda DPS prilikom izglasavanja nepovjerenja Vladi, saopštio je poslanik DF-a Jovan Vučurović i dodao kako se u Frontu, ipak nadaju, da te informacije nijesu tačne.

Vučurović je reagovao na izjavu poslanice Jelušić, koja je kazala da su Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokratski front (DF), dva najjača politička subjekta, zalažu se za iste stvari, pa će imati više nego značajan konsenzus oko Prijedloga da se glasa o nepovjerenju Vladi.

“Politički trenutak je težak, a izjave poslanice Jelušić neozbiljne, i to nije dobra poruka javnosti, posebno kad postoje sumnje da je upravo ona taj "džoker" u koga se uzda DPS prilikom izglasavanja nepovjerenja vladi. Nadamo se da te informacije nijesu tačne i da je GP URA bliža platforma DF, koja nudi korektan dogovor i jedini logičan put za izlazak iz krize, od prelaska u tabor Mila Đukanovića”, poručio je Vučurović.

On kaže da DPS u parlamentarnoj većini ima ideološki mnogo bližih od DF-a.

“Ali je valjda, u crnogorskoj politici dosta bilo Pozitivne CG i sličnih prevara.  Zato nije glavno pitanje inicijativa opozicije, nego da li je URA spremna da podrži platformu DF koja kaže da treba poštovati volju građana koja je neprikosnovena, bez obzira da li neko voli DF ili ne”, naveo je poslanik DF-a.

Vučurović podsjeća da je GP URA bila neprihvatljiva rekonstrukcija Vlade Zdravka Krivokapića.

“Bilo bi čudno da odbiju još jednu inicijativu koja nudi političku stabilnost i mogućnost da se Crna Gora pokrene sa mrtve tačke. A mi se, pored svih glasina, uzdamo u poslanicu Jelušić da neće popustiti”, zaključio je Vučurović. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније