Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

30. 11. 2021. 19:14 >> 23:31

TRENERI UOČI DERBIJA

Benitez se nada pobjedi, Liverpul favorit

Menadžer Evertona Rafael Benitez nada se da će u derbiju protiv Liverpula njegov tim prekinuti seriju loših rezultata. On je to kazao uoči utakmice protiv ljutog gradskog rivala, koji je na programu sjutra veče u 21.15. Liverpulski derbi, poznat kao "derbi Mersisajda", u neuporedivo boljoj formi dočekuje ekipa koju trenira Jirgen Klop.

Everton, čiji su fudbaleri poznati kao "karamele", bez pobjede je u poslednjih sedam utakmica i trenutno su na 14. poziciji u Premijer ligi.

Benitez je rekao da Everton čeka velika utakmica.

"U lošoj smo formi i moramo da počnemo da pobjeđujemo. Derbi je šansa da stavimo stvari na pravo mjesto. Razmišljamo o osvajanju tri boda. Znamo šta ovaj duel znači svima, uzbuđeni smo zbog njega“, rekao je Benitez.

Španski stručnjak, koji je nekad bio strateg Liverpula, tvrdi da bi pobjeda nad "Redsima" mogla da preokrene sezonu.

„Derbi je važna utakmica, drugačija od ostalih. Prilika da je da promijenimo nešto. Važno je da odigramo dobro a tri boda bi značila veliku promjenu. Ako na stadionu bude dobra atmosferu, sve je moguće“, kazao je strateg Evertona. 

Benitez tvrdi da razumije frustraciju navijača.

„Svi želimo da nam ide dobro. Već nekoliko godina ovaj klub nije na nivou koji zaslužuje. Svi smo frustrirani. Navijačima je jasno da smo imali određene probleme", kazao je Benitez. 

Liverpul je, inače,, najuspješniji fudbalski grad u Engleskoj. Everton i Liverpul su ukupno osvojili 27 ligaških titula, i nikada se nije desilo da u prvoj ligi ne igra bar jedan od ova dva tima još od osnivanja Engleske fudbalske lige. Everton je jedan od osnivača prve lige, a Liverpul je jedan od najtrofejnijih klubova u zemlji.

Everton se u prvoj ligi takmičio u više od 100 sezona, što je rekord u engleskom fudbalu.

Menadžer Liverpula Jirgen Klop kazao je da intenzitet utakmica sa Evertonom ne čini prijatnim iskustvo pored aut linije, odnosno dok vodi ekipu sa klupe. 

„Uvijek je to potpuno drugačija utakmica, tako da mi se zaista često ne sviđa intenzitet igre, to je previše za mene“, rekao je Klop za "Skaj Sports".

On je naglasio da voli fizički fudbal.

"Nemam problema sa tim, mi to igramo, drugi timovi igraju to, ali u toj utakmici ljudi često ulažu previše. Ne mogu da kažem da mi je to omiljena utakmica godine, da budem iskren, zbog toga. Ali sjutra imamo priliku da vidimo kako će se Everton postaviti, pripremićemo se za utakmicu i pokušaćemo da napravimo normalnu i dobru fudbalsku utakmicu", kazao je Klop.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније