Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

30. 11. 2021. 18:28   >>  18:37

ĐUKANOVIĆ

"CG stabilna na putu usvajanja evropskih vrijednosti"

Crna Gora je, uprkos lošijoj fazi u protekloj godini, stabilna na putu usvajanja evropskih vrijednosti, sa snažnim imunitetom na nacionalističke udare, poručio je predsjednik države Milo Đukanović.

Đukanović je, tokom razgovora sa regionalnim direktorom Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) Robertom Benjaminom, poručio da Crna Gora ima jasnu viziju koju gradi kao građansko i multietničko društvo okrenuto integraciji u Evropsku uniju (EU).

On je kazao da je zadovoljan ponovnim otvaranjem kancelarije NDI u Crnoj Gori i dinamiziranjem dalje saradnje.

“Ponovno otvaranje Kancelarije je dobra vijest, posebno imajući u vidu da posao na planu demokratizacije nikada nije završen, a da su se u ovom regionu prilike pogoršale, što podršku NDI-ja čini dragocjenom”, ocijenio je Đukanović.

On je naveo da je Crna Gora, uprkos lošijoj fazi u protekloj godini, stabilno na putu usvajanja evropskih vrijednosti, sa snažnim imunitetom na nacionalističke udare.

Đukanović je dodao da Crna Gora ima jasnu viziju koju gradi kao građansko i multietničko društvo okrenuto integraciji u Evropsku uniju.

Prema njegovim riječima, NDI može računati na Crnu Goru kao ozbiljnog partnera u promovisanju demokratskih vrijednosti kroz zajedničku saradnju.

Benjamin je naglasio da NDI prepoznaje izazove sa kojima se Crna Gora suočava, prevashodno u kontekstu evropskih intgeracija države.

“Takođe prepoznajemo i realnu snagu ljudi i institucija, zbog čega se redujemo novom partnerstvu”, rekao je Benjamin.

On je poručio da će Misija NDI biti podrška modernizaciji političkih partija, u skladu sa društvenim promjenama koje zahtijevaju snažniju participaciju žena i mladih, parlamenta i civilnog društva u radu sa vladom.

“Ovdje smo da radimo na zajedničkom cilju u duhu partnerstva, ali i da pomognemo drugima prenošenjem pozitivnih iskustava iz Crne Gore. U NDI-ju imamo osjećaj da hodamo zajedno sa Crnom Gorom”, kazao je Benjamin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније