Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

30. 11. 2021. 13:25   >>  13:26 1

ISKORISTITI ODUZETU IMOVINU

Adžić: Osnovati Fond za tranzicionu pravdu

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić saopštio je da u toj partiji predlažu da se oduzeta imovina iskoristi kao osnov za formiranje Fonda za tranzicionu pravdu.

"Građani žele i zaslužuju pravdu. Ogroman korak za distribuciju pravde napravili smo izradom Zakona o porijeklu imovine, koji aktivno promovišemo i na čijoj izradi radimo još od 2018. godine. Primjenom ovog Zakona zaplijenila bi se imovina svima onima koji su godinama uzimali od države i građana i svoj imetak sticali nezakonito. Predlažemo da se oduzetu imovinu iskoristimo kao osnov za formiranje Fonda za tranzicionu pravdu", istakao je Adžić.

On ističe da bi se Fond punio oduzimanjem nezakonito stečene imovine, a novac dalje distribuirao obespravljenim radnicima, pokradenih i uništenih preduzeća.

Potpredsjednik URE dalje naglašava da je nakon uništenja njihovih fabrika, gubitka radnih mjesta i toliko godina provedenih na ulici boreći se za neisplaćene zarade, nepovezani radni staž i otpremnine, vrijeme da se zadovolji pravda naših radnika. „Zato, može Crna Gora“, zaključuje Adžić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније