Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

26. 11. 2021. 14:59   >>  15:00

POSJETA MINISTRA PRAVDE

Saradnja CG i S. Makedonije da bude primjer u regionu

Odličnim odnosima između Crne Gore i Sjeverne Makedonije svjedoči činjenica da nema otvorenih pitanja u bilateralnoj saradnji, ocijenio je državni sekretar MUP-a Zoran Miljanić, tokom sastanka sa ministrom pravde Sjeverne Makedonije Bojanom Maričićem, koji je danas posjetio je Crnu Goru.

U okviru posjete, organizovan je njegov susret sa državnim sekretarom Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Borisom Marićem i državnim sekretarom Ministarstva unutrašnjih poslova Zoranom Miljanićem.

“Saradnja između Crne Gore i Sjeverne Makedonije je na visokom nivou i treba da posluži kao primjer zemljama u regionu”, kazao je Miljanić.

Kako je saopšteno iz Vlade, susret državnih sekretara sa ministrom pravde Sjeverne Makedonije bio je prilika da se razmijene iskustva između Crne Gore i Sjeverne Makedonije u oblasti pravosuđa kada su u pitanju reforme i evropska integracija. 

Nakon kratkog uvodnog osvrta na reforme unutar pravosudnog crnogorskog sistema koji su predstavili državni sekretari, ministar Maričić je zaključio da primjećuje velike sličnosti i zajedničke probleme u sudstvu i tužilaštvu kako u jednoj, tako i u drugoj zemlji. 

"Moramo da budemo primjer jedni drugima i da sarađujemo i razmjenjujemo iskustva u oblasti pravosuđa. Tako ćemo biti uspješniji u suočavanju sa izazovima u pravosuđu i tužilaštvu, kao i u rezultatima reformi, jer građani zaslužuju profesionalan, transparentan i efikasan pravni sistem", zaključio je ministar Maričić.

Državni sekretar Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, Boris Marić, ukazao je posebno na velike sličnosti u sistemu pravosuđa u crnogorskom i makedonskom sistemu. Ovo je bila prilika da ministra Maričića upozna i sa predlozima izmjena Krivičnog zakonika i Zakona o krivičnom postupku, te da je u toku potpisivanje Protokola 16.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније