Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

25. 11. 2021. 06:31 >> 06:33
3

U DECEMBRU

CG pozvana na Bajdenov samit o demokratiji

Crna Gora je uključena na predstojeći Samit za demokratiju, čiji će domaćin u decembru biti američki predsjednik Džozef Bajden. To je pokazala lista učesnika, koju je objavio Stejt Department. Kako se navodi, samit će biti održan od 9. do 10. decembra ove godine.

Lista je objavljena na zvaničnom sajtu Stejt Departmenta. 

Predsjednik Bajden biće domaćin virtuelnog samita za lidere iz vlade, civilnog društva i privatnog sektora. Samit će se fokusirati na izazove i mogućnosti sa kojima se suočavaju demokratije i obezbijediće platformu za lidere da objave pojedinačne i kolektivne obaveze, reforme i inicijative za odbranu demokratije i ljudskih prava u zemlji i inostranstvu. 

Uoči prvog samita, SAD će se konsultovati sa stručnjacima iz vlada, multilateralnih organizacija, civilnog društva i privatnog sektora kako bi prikupili izvodljive ideje oko tri ključne teme. 

To su odbrana od autoritarnosti, borba protiv korupcije i promovisanje poštovanja ljudskih prava. 

Lideri će biti podstaknuti da objave konkretne akcije i posvećenost značajnim unutrašnjim reformama i međunarodnim inicijativama koje, kako se tvrdi, unapređuju ciljeve samita.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније