Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

24. 11. 2021. 19:49   >>  20:33 6

KRIVOKAPIĆ IZ BRISELA

Ova vlada nije problem CG putu ka EU

Ova vlada nije problem crnogorskog puta ka Evropskoj uniji (EU), saopštio je premijer Zdravko Krivokapić, navodeći da je izvršnoj vlasti u Briselu iskazana izuzetna podrška.

Premijer je sumirajući utiske trodnevne posjete Briselu rekao da ne postoji euroskepticizam prema proširenju EU, što je najvažnija poruka za sve države Zapadnog Balkana, a posebno za Crnu Goru.

"Da će taj pristup koji smo mi definisali kao 'fifo pristup' biti sproveden u praksi i moram da kažem da su se svi saglasili sa našim stavovima vezano za optimizam koji gajimo na tom putu. A to znači da imamo jednu državu koja ima evropsku valutu, da tu državu na evropskom putu podržava 75 odsto građana, da nemamo nijedan problem sa susjedima i da postoji opšta volja, a posebno ove vlade, da budemo prva naredna članica Evropske unije", rekao je Krivokapić za RTCG.

On je ocijenio i da Crna Gora, kao mala država po kvadraturi, ne predstavlja opterećenje bilo kojoj državi EU.

Podsjetio je na Bregzit, odnosno izlazak jedne države iz EU: "Da se taj proces ne bi nastavio, mora neko da dokaže da je proširenje ne samo nada, nego rezultat".

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније