Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

24. 11. 2021. 18:11   >>  18:13

KRIVOKAPIĆ-KRO

Belgija snažno uz CG na putu ka EU

Crna Gora i Belgija imaju odlične bilateralne odnose što je snažan podsticaj integracionoj agendi Crne Gore, zaključeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića sa predsjednikom Vlade Belgije Aleksanderom De Kroom.

"U narednom periodu potrebno intenzivirati saradnju u svim oblastima od obostranog interesa", zaključeno je na sastanku.

Krivokapić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa belgijskim kolegom i kazao da Crna Gora ima dobru saradnju sa svim državama članicama Evropske unije što potvrđuju i sastanci sa najvišim zvaničnicima koje je imao u prethodnom periodu.

„Čini mi zadovoljstvo da se nakon razgovora sa kancelarima Merkel i Kurc, predsjednikom Makronom, premijerom Micotakisom i drugima sastanem sa Vama kako bi u neposrednom razgovoru razmijenili mišljenje o budućoj saradnji naših zemalja, bilateralno i multilateralno“, kazao je premijer.

On je podsjetio da Crna Gora i Belgija ove godine obilježavaju važan zajednički jubilej - 15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, te zahvalio na podršci Belgije crnogorskim strateškim opredjeljenjima.

„Crna Gora ostaje posvećena ključnim principima vanjskopolitičkog djelovanja - evropskoj integraciji, savezništvu u okviru NATO alijanse i regionalnoj saradnji“, kazao je Krivokapić.

Predsjednik Vlade Kraljevine Belgije Aleksander De Kro izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa predsjednikom Vlade Crne Gore i kazao da će na planu integracije u Evropsku uniju Crna Gora, kao i do sada, imati snažnu podršku Vlade Kraljevine Belgije.

“Crna Gora ima komparativne prednosti kao mala zemlja u procesu pridruživanja Evropskoj uniji. Imate dobre prirodne resurse za razvoj turizma i energetike, što je prostor za razvijanje daljih bilateralnih odnosa”, saopštio je belgijski premijer.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o ekonomskim implikacijama zdravstvene krize na oporavak privrede, te izrazili očekivanje da će se u narednom periodu otvoriti prostor za intenziviranje saradnje dvije zemlje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније