Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

13. 11. 2021. 12:48 >> 12:49
5

U SD-U SMATRAJU

"Pad Vlade prvi korak ka rješenju političke krize"

Činjenica da zakonodavna vlast ne funkcioniše, a da se u Parlamentu održavaju samo sjednice svečanog karaktera i premijerski sat za koje nije potreban kvorum, najbolje govore u kolikoj krizi se Crna Gora nalazi, smatraju u Socijaldemokratama (SD).


Portparol te stranke Nikola Zirojevć, ocijenio je da je pad Vlade Zdravka Krivokapića prvi korak ka rješenju političke krize.

Zirojević je kazao da je parlamentarna većina došla do faze loših odnosa i da je bilo kakav dogovor između njih nemoguć.

On je rekao da je parlamentarna većina više puta do sada pokazala da je spremna da pređe preko svih uvreda i teških riječi koje su jedni za druge izgovorili i da ga više ništa ne bi moglo začuditi.

"Bilo kakav eventualni dogovor između aktuelne parlamentarne većine je najgore rješenje po Crnu Goru. Iz prostog razloga što ne vjerujem da će se iko od njih tog dogovora držati”, rekao je Zirojević agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, stranke parlamentarne većine pokazale su da i kada se između sebe dogovore ili čak potpišu nešto, da to u praksi izgleda sasvim drugačije.

"Zbog svega toga vjerujem da je pad Vlade Zdravka Krivokapića prvi korak ka rješenju političke krize u kojoj se Crna Gora nalazi”, smatra Zirojević.

Nakon toga, kako je naveo, Crna Gora treba da dobije novu, prelaznu ili manjinsku Vladu, sa jasnim programskim odrednicama, koja će pripremiti eventualne vanredne parlamentarne izbore.

Komentarišući blokadu rada Skupštine, Zirojević je rekao da je to najbolji je pokazatelj funkcionisanja, odnosno nefunkcionisanja aktuelne parlamentarne većine.

“Zbog svojih uskopartijskih interesa oni kao taoce drže sve građanke i građane Crne Gore, i one koji su ih glasali, i one koji nijesu”, kazao je on.

Govoreći o tome što Tužilački savjet još nije izabran, Zirojević je rekao da je to potvrda da su parlamentarnoj većini uskopartijski interesi ispred reformskih procesa u Crnoj Gori i preči od integracionog puta države.

“Sve ovo dovodi samo do jednog zaključka – što prije ova Vlada padne i država dobije neku novu parlamentarnu većinu, to bolje za Crnu Goru”, poručio je Zirojević.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније