Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 11. 2021. 12:10 >> 12:12
1

PREDSTAVNICI URA

"Prioritet ostaje borba protiv kriminala i korupcije"

Ključni ciljevi Crne Gore i u narednom periodu biće borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali i napredak u evropskim integracijama. To je poručeno nakon sastanka potpredsjednika Miloša Konatara i generalnog sekretara Građanskog pokreta URA Milete Radovanić sa savjetnikom u ambasadi Kanade sa središtem u Beogradu Dejvidom Morganom i Vladanom Miladinovićem koji je u toj ambasadi zadužen za politička i ekonomska pitanja i za odnose sa medijima.

Kako je saopšteno iz GP URA, predstavnici ambasade Kanade pozdravili su posvećenost Crne Gore evroatlantskim integracijama i izrazili podršku Vladi Crne Gore na ispunjavanju svih EU agendi. Posebno su istakli i pohvalili spremnost države u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Naš prioritet, kao i do sada, ostaje borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i društvene i političke promjene. Od prošlogodišnjih izbora maksimalno smo bili posvećeni tim reformama, za koje je opšte poznato da imaju primat u našoj politici, i vide se rezultati. Tek predstoje ključne odluke i potezi koji će dovesti do Crne Gore kao isključivo evropske, građanske i ekološke države kakvom je mi vidimo”, kazao je potpredsjednik URE Miloš Konatar.

Morgan je istakao da ambasada Kanade prati dešavanja na Balkanu i da će i u budućnosti nastaviti da bude partner svima koji zagovaraju evroatlantske vrijednosti.

"Pridruživanje EU je visoko na agendi naše politike, jer vjerujemo da je to osnovna tačka spajanja svih političkih partija u Crnoj Gori, ali i država regiona. Mi u URI budućnost Crne Gore i njenu bolju perspektivu vidimo samo u zajednici evropskih država. Za nas ne postoji drugi spoljno-politički kurs. Zato je od presudnog značaja da imamo podršku i pomoć svih naših inostranih partnera”, zaključio je generalni sekretar URE Mileta Radovanić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније