Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Autor: I. P. [ Izvor: rtcg.me ]

08. 11. 2021. 08:10 >> 13:01
5

OMERAGIĆ VJERUJE

Ne nazire se dogovor partija na vlasti

Portparol Bošnjačke stranke (BS) Adel Omeragić ocijenio je da su neslaganja unutar vladajuće većine takva da se ne nazire dogovor o budućnosti aktuelne vlade. Realno je, kako je rekao, formirati prelaznu vladu koja bi pripremila vanredne izbore.

Komentarišući priču o rekonstrukciji vlade i najavljeni sastanak parlamentarne većine, Omeragić je u Prelistavanju štampe u Jutarnjem programu TVCG rekao da je Crna Gora danas na početnom položaju kao nakon izbora.

"Neslaganja unutar vladajuće većine su takva da se nikakav dogovor oko budućnosti aktuelne vlade ne nazire. Potez DF-a da predlaže novu vladu je očekivano. Nijesam optimista da će doći do dogovora, jer je riječ o heterogenoj koaliciji", smatra Omeragić.

Svaki dan rada ovako nefunkcionalne vlade, kako je rekao, čini građane najvećim taocima: "Politički je realno i pametno da se napravi dogovor o formiranju manjinske ili prelazne vlade koja bi narednih godinu imala dosta posla pred sobom i obezbijedi ambijent za izbore u 2022. godini". 

Smatra da bi uvođenje vjeronauke u ovom trenutku povećalo stepen etničke distance u Crnoj Gori. Ako se, kako je rekao, kreće u svu tu priču, potrebno je voditi računa da ne dođe do majorizacije ili segregacije.

On je rekao kako djeluje da je cijela priča o uvođenju vjeronauke nametnuta u trenutku tenzija u Crnoj Gori.

"Mi u BS-u smatramo da o ovoj temi možemo razgovarati. Ali smatramo da aktuelni trenutak može samo da izazove da izazove neke negativne posljedice po društveni sistem", rekao je Omeragić. 

Ocijenio je i da borba protiv korupcije i organizovanog kriminala moraju biti u vrhu agende svake vlade u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније