Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

07. 11. 2021. 16:12 >> 16:13
6

SAVKOVIĆ VUKČEVIĆ

Udružen poduhvat da se zatvori FCJK neće uspjeti

Udruženi poduhvat raznih ministara Vlade, da zatvore Fakultet za crnogorski jezik i književnost neće proći, poručila je članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore Nela Savković Vukčević.

Kako ističe u saopštenju, akciju koju je inicirala i vodi ministarka Vesna Bratić, tako što uskraćuje redovno finansiranje Fakultetu, nastavio je ministar finansija Milojko Spajić, odlukom da se ukine finansiranje za tri čuvara koja su činila obezbjeđenje ove ugledne institucije.

"Riječ je o još jednoj u nizu odluka čiji je cilj da se FCJK kazni za otpor koji pruža bezumnim potezima ove vlasti. Na ovaj način Krivokapić, Bratić, Spajić istovremeno pokušavaju da postepeno, korak po korak, opstruišu afirmaciju crnogorskog jezika i književnosti, kao i promociju montenegristike, nadajući se da će na taj način naštetiti crnogorskom identitetskom pitanju. Zahtijevamo od svetosavskih eksperata, da prestanu sa svojim jeftinim provokacijama i da FCJK tretiraju u skladu sa zakonom, položajem i značajem koji ova insitucija ima za državu Crnu Goru", naglašava Savković Vukčević.

 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније