Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B. [ Mina ]

06. 11. 2021. 12:32 >> 12:33
3

JELUŠIĆ

Objedinjavanje lokalnih izbora štedi resurse i političku energiju

Najavljena odluka o objedinjavanju lokalnih izbora u Crnoj Gori najbolje je zakonsko rješenje, jer doprinosi štednji ekonomskih resursa i energije političkog života, ocijenila je poslanica Građanskog pokreta URA Božena Jelušić.

“Tim prije što međunarodni činioci smatraju da je ova vrsta disperzije izbora zaista nešto što Crnu Goru drži u konstantnom političkom vanrednom stanju”, navela je Jelušić za agenciju MINA.

Ona je kazala da je stav URA-e, i prije nego što je postignut dogovor u parlamentarnoj većini, bio da se politička energija ne treba rasipati, kao i da Crna Gora ne treba da bude u konstantnim izborima.

Prema njenoj ocjeni, kašnjenje sa donošenjem te odluke, kako je rekla, može da ne bude po volji nekim lokalnim samoupravama i političkim subjektima.

“Sam tajming, koji je pomjerio ove vremenske okvire, nastupio je zbog nepodržavanja izvršne vlasti i Parlamenta, koji nije mogao da bude aktivan u punom kapacitetu”, rekla je Jelušić.

Ona je dodala da bilo koje donošenje promjena, u sadašnjoj političkoj konstelaciji, uvijek nailazi na različite komentare i čitanja.

“Stvarno nije dobro da čekamo na donošenje rješenja koja su ekonomična, efikasna i politički korisna za smanjenje polarizacije među građanima”, navela je Jelušić.

Ona je ocijenila da predsjednik države može da vrati zakon na ponovno skupštinsko izglasavanje, ali očekuje da bi, kako je dodala, u ponovljenom postupku zakon bio potpisan.

“Očekujem da se na tom primjeru potvrdi politička kohabitacija u Crnoj Gori”, poručila je Jelušić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније