Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

01. 11. 2021. 16:46 >> 16:47
8

DANILOVIĆ

“UCG ne želi izbore uz pomoć DPS-a i satelita”

Predsjednik Ujedinjene CG Goran Danilović kazao je kako u toj partiji smatraju da bi proces rekonstrukcije Vlade mogli označiti "prošlom" ili "prevaziđenom" temom samo ako ga u parlamentu, na predlog premijera, odbije sadašnja većina.

“Ako bi URA jedina osporila taj proces mislim da bi onda ili oni ili mi morali tražiti nove partnere”, naveo je Danilović u izjavi za medije.

Kaže da je danas Klub Poslanika DF - NSD, DNP, UCG, RP označio kraj priči o rekonstrukciji i najavio izbor nove vlade.

“Mi smo UCG dio kluba, ali nismo dio DF - samostalan smo subjekt.Iz poštovanja prema Klubu kojemu pripadamo iz tehničkih razloga mi smo bili na konferenciji, ali prije nego donesemo odluku o prihvatanju izbora nove Vlade mora biti jasno sljedeće: Izbor nove Vlade pripada volji političkih subjekata, a Klub poslanika nije subjekt nego su to političke partije koje ga čine”, kazao je Danilović.

On navodi da za izbor nove Vlade iza koje bi stajala postojeća većina, dakle, tri pobjedničke koalicije, postoji saglasnost UCG, ukoliko se ostali slože.

“Bilo bi nepošteno da svojim mandatom osporimo tako ubjedljivu većinu. Za izbor nove Vlade iz koje bi stajala neka nova većina, recimo stranke manjina, smo zainteresovani, ali pod uslovom da se prethodno dogovorimo, napravimo plan i jasno saopštimo ciljeve, dakle, napravimo koalicioni ugovor ili sporazum kako nas nikada više i niko ne bi vukao za nos”, naveo je Danilović.

Za izbor Vlade sa DPS podrškom ili njenim direktnim učešćem UCG, kako kaže Danilović nije zainteresovana, niti će za to dati podršku.

"Nismo zainteresovani ni za kalkulacije sa DPS i SD poslanicima. Protiv smo manjinske Vlade, odnosno, davanja podrške onima koji bi bez izbora da upravljaju državom, a gubitnici su minulih izbora”, naveo je Danilović.

UCG je, kako kaže, dosljedna i jasna od početka i tu, kako dodaje, nema promjena.

“Ako bilo ko želi nove izbore uz pomoć DPS-a i satelita, prije nego ljudski i zrelo potrošimo sve međusobne razgovore, neka to završi sa njima. UCG u toj većini neće učestvovati”, poručio je Danilović.

On je naveo da je UCG već mjesecima za rekonstrukciju Vlade.

“Bili smo za rekonstrukciju kada za nju nije bio premijer, a kada su kolege iz DF bile isključivo za novu Vladu. Nakon događaja od četvrtog naveče na Cetinju, i u vezi sa Cetinjem, UCG je pojačala svoj stav o neophodnosti rekonstrukcije Vlade. Na našu sreću, podržale su to snažno Demokrate koji su od početka za rekonstrukciju pod uslovom da je zatraži premijer, i DF, koji je nakon razgovora sa premijerom, prihvatio da bude rekonstrukcije. Svi smo svjedoci da na kraju URA nije prihvatila ni novu konstrukciju ni rekonstrukciju postojeće Vlade”, zaključio je Danilović.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније